Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Tre förtroendevalda i samtal

Satsning på ökad facklig styrka

På Visions förbundsmöte 2022 togs ett historiskt beslut att storsatsa på Visions fackliga styrka. Det innebär fler medlemmar och även ambitionen att få fler att engagera sig som förtroendevalda. På den här sidan kan du följa arbetet.  

Mer info

Satsningen, som kommer att bestå av flera olika delar, föreslås pågå under 2023–2027 och slutredovisas på kongressen 2028. 

Förslaget i sin helhet (pdf)

Vad innebär satsningen?

Som förbund ska Vision finnas nära medlemmarna, vara handlingskraftiga och ta fram konstruktiva förslag som driver arbetslivet framåt. För att lyckas med det behöver den fackliga styrkan vara stor. Det gäller både antal medlemmar och närvaron av förtroendevalda ute på arbetsplatserna.

Fler medlemmar

Den nya satsningen innebär att Vision ska rekrytera fler yrkesverksamma medlemmar varje månad. Målet är att vi ska vara 160 000 yrkesverksamma medlemmar i förbundet till 2027. En extra satsning behövs eftersom den nuvarande medlemsutvecklingen istället skulle innebära att vi tappar medlemmar och facklig styrka. 

Fler förtroendevalda

Beslutet innefattar också en kraftsamling för att fler ska vilja engagera sig med ett uppdrag. Målet är att tio procent av medlemmarna ska ha ett uppdrag, vilket betyder en ökning till 16 000 förtroendevalda.  

Hur ser planen ut framåt?

Just nu kraftsamlar vi för att organisera arbetet med satsningen, som vi kallar för ett ”program”. En programledare har anställts av kansliet, som kommer att projektleda och hålla ihop programmets alla delar. Vi har också sökt och fått in intresseanmälningar från förtroendevalda som vill vara med i en referensgrupp till satsningen. Den gruppen är nu tillsatt av förbundsstyrelsen. 

Hur kan jag engagera mig?

Du som är förtroendevald har en essentiell roll att spela för att vi ska lyckas nå våra mål. Det allra viktigaste är att öka närvaron på arbetsplatsen, genom att synas och göra skillnad, ställa frågan om medlemskap och engagera fler att ta ställa upp som förtroendevalda. Ta gärna frågan till din styrelse – hur kan ni växla upp ert befintliga arbete inom de här områdena? Mer information och stöd kommer givetvis att komma från kansliet. Under programmets gång kommer vi också leta efter intresserade personer som vill vara med i olika fokusgrupper, håll utkik här! 

Referensgrupp 

Efter en eftersökning bland förtroendevalda finns nu en referensgrupp på plats. Intresset har varit stort och vi tackar alla som hört av sig! De som blivit utvalda av förbundsstyrelsen har nu satt igång sitt arbete. Referensgruppens roll är att vara ett bollplank till förbundsstyrelsen och kansliet i alla delar som rör satsningen. 

Referensgruppen består av följande 21 personer:

Amanda Wiksten, Cecilia Johansson, Elin Pelligrini, Emma Ivsjö, Hanna Rogland, Hannele Mirtunen, Hans Forsberg, Lena Krantz, Linda Söderberg, Lotta Lundberg, Maria Lindgren, Marita Ghafouri, Peter Eriksson, Robert Bildsten, Tanja Wiemer, Örjan Gripentoft, Felipe Martinez, Fia Götze Hägg, Fia Karlsson, Henrik Borg Westerberg och Tobias Holmgren.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss