Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Tre förtroendevalda i samtal

Satsning på ökad facklig styrka

På Visions förbundsmöte 2022 togs ett historiskt beslut att storsatsa på Visions fackliga styrka. Det innebär fler medlemmar och även ambitionen att få fler att engagera sig som förtroendevalda. På den här sidan kan du följa arbetet.  

Mer info

Satsningen, som kommer att bestå av flera olika delar, föreslås pågå under 2023–2027 och slutredovisas på kongressen 2028. 

Läs förslaget i sin helhet

Vad innebär satsningen?

Som förbund ska Vision finnas nära medlemmarna, vara handlingskraftiga och ta fram konstruktiva förslag som driver arbetslivet framåt. För att lyckas med det behöver den fackliga styrkan vara stor. Det gäller både antal medlemmar och närvaron av förtroendevalda ute på arbetsplatserna. 

Fler medlemmar

Den nya satsningen innebär att Vision ska rekrytera fler yrkesverksamma medlemmar varje månad. Målet är att vi ska vara 160 000 yrkesverksamma medlemmar i förbundet till 2027. En extra satsning behövs eftersom den nuvarande medlemsutvecklingen istället skulle innebära att vi tappar medlemmar och facklig styrka. 

Fler förtroendevalda

Beslutet innefattar också en kraftsamling för att fler ska vilja engagera sig med ett uppdrag. Målet är att tio procent av medlemmarna ska ha ett uppdrag, vilket betyder en ökning till 16 000 förtroendevalda.  

Hur ser planen ut framåt?

Just nu kraftsamlar vi för att organisera arbetet med satsningen, som vi kallar för ett ”program”. I den närmaste framtiden innebär det dels att anställa en programledare, som kommer att projektleda och hålla ihop programmets alla delar. Vi söker också efter förtroendevalda som vill engagera sig i en referensgrupp, se mer nedanför. 

Hur kan jag engagera mig?

Du som är förtroendevald har en essentiell roll att spela för att vi ska lyckas nå våra mål. Det allra viktigaste är att öka närvaron på arbetsplatsen, genom att synas och göra skillnad, ställa frågan om medlemskap och engagera fler att ta ställa upp som förtroendevalda. Ta gärna frågan till din styrelse – hur kan ni växla upp ert befintliga arbete inom de här områdena? Mer information och stöd kommer givetvis att komma från kansliet. 

Var med i referensgrupp 

Just nu söker vi förtroendevalda som vill vara med i vår referensgrupp för satsningen. Det är förbundsstyrelsen som fattar beslut om referensgruppen, och du som vill vara med kan anmäla ditt intresse via formuläret på den här sidan. Referensgruppens uppdrag är att vara rådgivande till förbundsstyrelsen och ska bidra med idéer, förslag och synpunkter. Gruppen ska bestå av mellan 15-20 personer och kommer huvudsakligen träffas digitalt.  

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material