Förtroendevald i Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Att vara förtroendevald ♥

Som förtroendevald bidrar du till ett bättre arbetsliv för Visions medlemmar. Och det finns många sätt att engagera sig på. Ordna en medlemsträff, jobba för friskvårdsbidrag på din arbetsplats eller öka kunskapen om jämställdhet och mångfald. Här kan du läsa mer om ditt uppdrag.

Verktyg och stöd

Goda råd i en burk!

Du har väl inte missat att du kan beställa en subventionerad kakburk från profilshopen med kampanjtema? För bara 40 kronor får du en finfin burk med kolakakor som dessutom går bra att fylla på. 

Tipsa om nya medlemmar!

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Tipsa oss! Just nu får du en fikacheck för varje tips.

Presentcheck när du värvar i appen

Fram till 31 december får du en Sverigecheck värd 200 kronor för varje ny medlem du värvar genom vår app. Så fram med mobilen och ställ frågan till dina kollegor! När vi blir fler får vi mer att säga till om på arbetsplatsen.

Kampanjinformation och material

Den 17 oktober startar kampanjen ”Ditt jobb är vårt jobb", där vi berättar att vi alltid finns nära när Visions medlemmar behöver stöd och råd. Vi har samlat info och material så att du enkelt ska kunna använda kampanjen på det sätt som passar dig. 

Allt om Visions nya kampanj

Frågor och svar

I nya Frågor och svar samlar vi en stor mängd svar på frågor som du kan tänkas få som förtroendevald. In och kika, kanske lär du dig något nytt!

Sök nya Ledare i Vision

Vill du lära dig mer om Vision, utveckla ditt ledarskap och bli en lokal facklig förebild som kan och vill agera utifrån Visions värdegrund? Då är utbildningen Ledare i Vision något för dig!

Tyck till om satsning

Under de närmaste fem åren kommer Vision att kraftsamla för fler medlemmar och förtroendevalda. Vill du vara med och påverka innehållet kan du anmäla intresse att vara med i vår referensgrupp. 

Appen som förenklar ditt uppdrag

Appen där du enkelt värvar nya medlemmar, kollar din Vision-mejl och hittar kontaktuppgifterna till förtroendevalda i din avdelning eller klubb.

Ladda ner Vision-appen

Gör skillnad på din arbetsplats!

Vill du förbättra något på din arbetsplats? Då är Engagemangskiosken för dig. Ordna en fika eller ett möte  allt finns i färdiga koncept att ladda ner!

Engagemangskiosken

På gång

Se vad som är på gång inom Vision just nu!

Hitta kurser och aktiviteter