Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Praktisk info och verktyg

Som förtroendevald bidrar du till ett bättre arbetsliv för Visions medlemmar. Och det finns många sätt att engagera sig på. Ordna en medlemsträff, jobba för friskvårdsbidrag på din arbetsplats eller öka kunskapen om jämställdhet och mångfald.

Vad kan du göra som förtroendevald?

Som förtroendevald är du dina kollegors röst mot arbetsgivaren. Tillsammans kan ni driva igenom förändringar på arbetsplatsen. Du arbetar för att ni ska få ut så mycket som möjligt av ert arbetsliv.

Det finns många sätt att engagera sig som Vision-ombud och förtroendevald. Utgå från vad som är viktigt för dig och dina kollegor. Vad vill ni förbättra eller förändra på er arbetsplats?

Exempel på vad du kan göra

  • Ordna aktiviteter, möten och nätverk. Skapa engagemang vid fikabordet och i organiserade aktiviteter. Finns det fler som vill engagera sig, kanske i någon särskild fråga, så kan ni med fördel hjälpas åt. Ju fler desto bättre.
  • Ställ frågan om medlemskap. Fråga dem som ännu inte är med i Vision om de vill bli medlemmar. Ju fler vi är i Vision, desto starkare blir vi.
  • Var kontaktperson. Du är kontaktperson på arbetsplatsen för den lokala klubbens eller avdelningens styrelse. Om det inte finns någon styrelse på din arbetsplats har du i stället kontakt med Visions regionala center.
  • Stöd medlemmar i förhandlingar. Du kan vara coach inför medlemmarnas lönesamtal, och föra fram enskilda medlemmarnas behov i förhandlingar som gäller löne- och anställningsvillkor.

Påminn medlemmar att uppdatera uppgifter

Medlemmarna behöver ha aktuella uppgifter i vårt medlemsregister för att kunna få rätt stöd av Vision och betala rätt avgift. Medlemmen själv måste kontakta Visions medlemsenhet för att uppdatera sina uppgifter. Det gör de lättast via Mina sidor. Att påminna om detta är ett enkelt sätt för dig som förtroendevald att ha kontakt med befintliga och nya medlemmar.

Lista på förändringar som kan påverka medlemskapet (pdf)

Mina sidor (logga in)

Att ställa frågan om medlemskap

Att rekrytera nya medlemmar är ett viktigt uppdrag som förtroendevald. Ju fler medlemmar vi har och ju fler yrkesgrupper som Vision företräder, desto starkare är vi gentemot arbetsgivarna och vid kollektivavtalsförhandlingar.

Vision har sammanställt tips, argument och material du kan behöva i din rekrytering av nya medlemmar till Vision.

Tips och material för att rekrytera medlemmar

Du har möjlighet att gå e-utbildningen Rekryteringsguiden för att bli bättre på att rekrytera nya medlemmar. 

Gå till e-utbildningen (logga in)

Bli säkrare i ditt fackliga uppdrag

Du kan läsa mer om ditt uppdrag som ombud och andra förtroendeuppdrag i Visions uppdragshandlingar.

Uppdragshandling Vision-ombud (pdf)

Hämta uppdragshandlingar

Vision har tagit fram en e-utbildning för Vision-ombud som ger dig koll på hur du blir aktiv i dialogen med medlemmar, blivande medlemmar och nyanställda. Du får även lära dig hur du kan vara aktiv i samverkan på arbetsplatsen och coacha medlemmarna rätt när de behöver rådgivning eller fackligt stöd. 

Gå till e-utbildningen (logga in)

Förväntningar på dig som förtroendevald

Det finns förväntningar på dig som är förtroendevald: från kollegor och från Vision. En del saker behöver uppfyllas enligt Visions stadgar. Men det är du som person som har blivit vald till uppdraget, och det är bra att komma ihåg. Vad får dig att gå igång och dra med dig andra?

Visions stadgar

Det du säger och gör påverkar människors uppfattning om Vision. Vi vill inspirera medlemmarna till att ta initiativ, använda Visions möjligheter till nätverk och kontakter och till att vara aktiva för att få ut så mycket som möjligt av sitt arbetsliv.

Tipsa oss!

Vill du dela med dig av något ni gjort i din avdelning eller klubb? Eller saknar du artiklar på något tema? Kontakta gärna kommunikation@vision.se som är ansvarig för kommunikationen till förtroendevalda.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar