Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Att vara Vision-ombud

Har du nyss fått frågan om att bli ombud på din arbetsplats? Som ombud bidrar du till ett bättre arbetsliv för Visions medlemmar. Och det finns många sätt att engagera sig på. Ordna en medlemsträff, jobba för friskvårdsbidrag på din arbetsplats eller öka kunskapen om jämställdhet och mångfald.

Vad gör ett Vision-ombud?

Vad är viktigt för dig och dina kollegor? Vad vill ni förbättra eller förändra på er arbetsplats?

Som Vision-ombud är du dina kollegors röst mot arbetsgivaren och tillsammans kan ni driva igenom förändringar på arbetsplatsen. Du arbetar för att ni ska få ut så mycket som möjligt av ert arbetsliv.

  • Du kan vara den som skapar engagemang vid fikabordet, genom att ordna aktiviteter, möten och nätverk för medlemmarna. Finns det fler som vill engagera sig, kanske i någon särskild fråga så kan ni med fördel hjälpas åt. Ju fler desto bättre.
  • Ställ frågan om medlemskap till dem som ännu inte är med i Vision. Ju fler vi är i Vision, desto starkare blir vi. Du är kontaktperson på arbetsplatsen för den lokala klubbens/avdelningens styrelse. Om det inte finns någon styrelse på din arbetsplats har du i stället kontakt med Visions regionala center. 
  • Du kan vara coach inför medlemmarnas lönesamtal, och att föra fram enskilda medlemmarnas behov i förhandlingar som gäller löne- och anställningsvillkor.
  • En del av uppdraget som ombud är att påminna medlemmarna om att alltid ha aktuella uppgifter i vårt medlemsregister, så att de ska kunna få rätt stöd av Vision och betala rätt avgift. Medlemmen själv måste kontakta Visions medlemsenhet för att uppdatera sina uppgifter. Lättast görs detta via vision.se/minasidor. Att påminna om vikten av uppdaterade uppgifter är ett enkelt sätt för dig som ombud att ha kontakt med befintliga och nya medlemmar.

Lista på förändringar som kan påverka medlemskapet (pdf) 

Du kan läsa mer om ditt uppdrag som ombud och andra uppdrag du kan ha som förtroendevald i Visions uppdragshandlingar.

Uppdragshandlingar (logga in)

Blir du vald till ett styrelseuppdrag i din klubb eller avdelning så hittar du mer information under respektive uppdrag på styrelsesidorna.

Styrelsesidor

Några verktyg för dig som är Vision-ombud

Vision-appen

Vision-appen är en smart och enkel app som stödjer dig i ditt uppdrag. Du kan bland annat enkelt se kontaktuppgifter till andra i din klubb/avdelning, värva nya medlemmar, kontakta Vision Direkt för råd och stöd, smidigt komma åt din FV-mejl och se när du fått nya. Appen utvecklas och uppdateras kontinuerligt.

Ladda ner Vision-appen

Bli säkrare i ditt fackliga uppdrag

Vision har tagit fram en e-utbildning för Vision-ombud som ger dig koll på hur du blir aktiv i dialogen med medlemmar, blivande medlemmar och nyanställda. Du får även lära dig hur du kan vara aktiv i samverkan på arbetsplatsen och coacha medlemmarna rätt när de behöver rådgivning eller fackligt stöd. För att gå denna e-utbildning behöver du en dator. 

E-utbildning för Vision-ombud

Bjud in till en engagerande aktivitet - fikasnack

Som ombud kan du göra skillnad på arbetsplatsen. Att ordna en enkel fikaträff, en temalunch eller en föreläsning ska inte vara svårt. I engagemangskiosken kan du plocka ihop det som behövs för en aktivitet. 

Engagemangskiosken

Att ställa frågan

Att rekrytera nya medlemmar är ett viktigt uppdrag som Vision-ombud. Ju fler medlemmar vi har och ju fler yrkesgrupper som Vision företräder, desto starkare är vi gentemot arbetsgivarna och vid kollektivavtalsförhandlingar.

Vision har sammanställt tips, argument och material du kan behöva när du som ombud ska lyckas med din rekrytering av nya medlemmar till Vision.

Tips och material för att rekrytera medlemmar

Det finns även en e-utbildning som du kan gå för att bli bättre på att rekrytera nya medlemmar. Du måste vara inloggad för att komma åt utbildningen.

E-utbildning om medlemsrekrytering

Ladda ner informationen om Vision-ombud för utskrift: Vision-ombud (pdf).

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar