Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Praktisk info och verktyg för förtroendevalda

Som förtroendevald bidrar du till ett bättre arbetsliv för Visions medlemmar. Och det finns många sätt att engagera sig på. Ordna en medlemsträff, jobba för friskvårdsbidrag på din arbetsplats eller öka kunskapen om jämställdhet och mångfald.

Vad kan du göra som förtroendevald?

Som förtroendevald är du dina kollegors röst mot arbetsgivaren. Tillsammans kan ni driva igenom förändringar på arbetsplatsen. Du arbetar för att ni ska få ut så mycket som möjligt av ert arbetsliv.

Det finns många sätt att engagera sig som Vision-ombud och förtroendevald. Utgå från vad som är viktigt för dig och dina kollegor. Vad vill ni förbättra eller förändra på er arbetsplats?

Exempel på vad du kan göra

  • Ordna aktiviteter, möten och nätverk. Skapa engagemang vid fikabordet och i organiserade aktiviteter. Finns det fler som vill engagera sig, kanske i någon särskild fråga, så kan ni med fördel hjälpas åt. Ju fler desto bättre.
  • Ställ frågan om medlemskap. Fråga dem som ännu inte är med i Vision om de vill bli medlemmar. Ju fler vi är i Vision, desto starkare blir vi.
  • Var kontaktperson. Du är kontaktperson på arbetsplatsen för den lokala klubbens eller avdelningens styrelse. Om det inte finns någon styrelse på din arbetsplats har du i stället kontakt med Visions regionala center.
  • Stöd medlemmar i förhandlingar. Du kan vara coach inför medlemmarnas lönesamtal, och föra fram enskilda medlemmarnas behov i förhandlingar som gäller löne- och anställningsvillkor.

Påminn medlemmar att uppdatera uppgifter

Medlemmarna behöver ha aktuella uppgifter i vårt medlemsregister för att kunna få rätt stöd av Vision och betala rätt avgift. Medlemmen själv måste kontakta Visions medlemsenhet för att uppdatera sina uppgifter. Det gör de lättast via Mina sidor. Att påminna om detta är ett enkelt sätt för dig som förtroendevald att ha kontakt med befintliga och nya medlemmar.

Mina sidor (logga in)

Att ställa frågan om medlemskap

Att rekrytera nya medlemmar är ett viktigt uppdrag som förtroendevald. Ju fler medlemmar vi har och ju fler yrkesgrupper som Vision företräder, desto starkare är vi gentemot arbetsgivarna och vid kollektivavtalsförhandlingar.

Vision har sammanställt tips, argument och material du kan behöva i din rekrytering av nya medlemmar till Vision.

Tips och material för att rekrytera medlemmar

Du har möjlighet att gå e-utbildningen Rekryteringsguiden för att bli bättre på att rekrytera nya medlemmar. 

Gå till e-utbildningen (logga in)

Bli säkrare i ditt fackliga uppdrag

Du kan läsa mer om ditt uppdrag som ombud och andra förtroendeuppdrag i Visions uppdragshandlingar.

Uppdragshandling Vision-ombud (pdf)

Hämta uppdragshandlingar

Vision har tagit fram en e-utbildning för Vision-ombud som ger dig koll på hur du blir aktiv i dialogen med medlemmar, blivande medlemmar och nyanställda. Du får även lära dig hur du kan vara aktiv i samverkan på arbetsplatsen och coacha medlemmarna rätt när de behöver rådgivning eller fackligt stöd. 

Gå till e-utbildningen (logga in)

Förväntningar på dig som förtroendevald

Det finns förväntningar på dig som är förtroendevald: från kollegor och från Vision. En del saker behöver uppfyllas enligt Visions stadgar. Men det är du som person som har blivit vald till uppdraget, och det är bra att komma ihåg. Vad får dig att gå igång och dra med dig andra?

Visions stadgar

Det du säger och gör påverkar människors uppfattning om Vision. Vi vill inspirera medlemmarna till att ta initiativ, använda Visions möjligheter till nätverk och kontakter och till att vara aktiva för att få ut så mycket som möjligt av sitt arbetsliv.

Tipsa oss!

Vill du dela med dig av något ni gjort i din avdelning eller klubb? Eller saknar du artiklar på något tema? Kontakta gärna kommunikation@vision.se som är ansvarig för kommunikationen till förtroendevalda.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss