Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Tre kollegor står vid en datorskärm

Ett digitalt hus växer fram – bit för bit 

2024-04-03

Nu är bygget av Visions nya digitala plattform igång! Just nu är vi inne i en fas där vi lägger grunden till den nya webbplatsen.

Under 2024 och en bit in i 2025 bygger vi om vision.se och Mina sidor – slutresultatet blir det vi kallar ett nytt digitalt hus. Delar i bygget som kommit längst hanteras nu i implementationsfasen där webbutvecklarna tar de skisser som arbetats fram och utvecklar dem i webbpubliceringsverktyget Sitevision. 

Där fyller vi nu på med viktiga delar som lägger grunden för det nya vision.se. Det handlar till exempel om hur startsidan ska se ut och hur vi använder vår färgpalett. De vanligaste sidtyperna för innehåll och nyheter finns nu uppsatta såväl som hur länkar, punktlistor och knappar ska se ut på webbplatsen. Navigeringen, ofta kallad menyn, växer också fram just nu. 

– Nu har vi en bottenplatta och ett ramverk vi kan utgå ifrån när vi utvecklar resten av webbplatsen, säger Anna Svedbom, chef digitala kanaler. 

Andra delar som utvecklats i de inledande sprintarna är Visions pressrum, lediga jobb, nyhetslistningar och bli medlem-block. Takten för utvecklingssprintarna är hög, och en ny sprint (agil utvecklingsfas) påbörjas var tredje vecka. 
 
– Alla som sett Husdrömmar på SVT eller varit nära något större husprojekt vet hur svårt det är att hålla tidsplanen i stora byggprojekt. Men sex månader in i bygget ligger vi helt i fas med vår plan och det vi hittills byggt ser väldigt bra ut och är samtidigt stabilt grundat på medlemmars och förtroendevaldas behov, konstaterar Anna Svedbom. 

Hela den första implementationsfasen har fokus på den del av webbplatsen som rekryterar medlemmar – det så kallade utloggade läget. När den delen är tillräckligt bra för att publiceras kommer den bli först ut att lanseras live. Det inloggade läget med stöd och verktyg för medlemmar och förtroendevalda är sedan näst på tur, och sist ut blir Visions tidningar. Under en period kommer webbplatsen att innehålla en kombination av gammalt och nytt där lanseringar sker stegvis. 

– På så sätt kan vi få tidig feedback från medlemmar och förtroendevalda. Det ger oss värdefulla insikter i ett tidigt skede om vad som kan utvecklas och förbättras för att göra digitala huset ännu mer användarvänligt och relevant.  

När vi är i mål med projektet kommer våra medlemmar, förtroendevalda och potentiella medlemmar att få ett modernt, användarvänligt och personifierat möte med Vision när de söker sig till oss digitalt. 

Läs mer om bygget av Visions nya digitala hus
Digitala huset

 

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss