Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Kvinna gör high five med någon.

Arbeta med arbetsmiljö

Är du skyddsombud eller arbetar med arbetsmiljö på andra sätt? Här finns verktyg och stöd för dig som är förtroendevald i Vision och vill förbättra situationen på arbetsplatsen för medlemmarna.

Stöd för skyddsombud och huvudskyddsombud

Uppdraget som skyddsombud är särskilt reglerat i flera lagar. Här hittar du mer information om vad som gäller i din roll som skyddsombud eller huvudskyddsombud.

Stöd för skyddsombud

Stöd för huvudskyddsombud

Hitta inspiration i engagemangskiosken

Att ordna en fikaträff, temalunch eller föreläsning ska inte vara svårt. I engagemangskiosken hittar du förslag på hur ni kan diskutera er arbetsmiljö, med inbjudningsmallar och underlag att använda om du vill.

Engagemangskiosken

Frågor och svar om arbetsmiljö

Hur ställer sig Vision i olika frågor om arbetsmiljö? I Visions frågor och svar har Visions rådgivare samlat svar på vanliga frågor som du kan tänkas få som förtroendevald. Ta hjälp av den informationen för att svara på frågor du får från medlemmar.

Frågor och svar

Arbetsmiljöenkät – ta tempen på arbetsmiljön

Är du intresserad av att göra en enkät på din arbetsplats eller hos din arbetsgivare? Vision har utformat en digital arbetsmiljöenkät som förtroendevalda kan använda på sina arbetsplatser för att ta tempen på arbetsmiljön.

Enkäten är övergripande och mäter en rad arbetsmiljöområden så som exempelvis arbetsbelastning, hot och våld och kränkande särbehandling.

Använd Visions lokala arbetsmiljöenkät

Checklistor, skyddsronder och mallar för en bättre arbetsmiljö

Här hittar du verktyg som kan underlätta arbetet med arbetsmiljön och hjälpa din arbetsplats att få en så bra arbetsmiljö som möjligt. Materialet vänder sig i första hand till dig som är skyddsombud, huvudskyddsombud eller chef.

Verktygen handlar bland annat om hur du kan arbeta med systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) och organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA).

Suntarbetslivs material

Vision är en del av Suntarbetsliv. På Suntarbetslivs webbplats hittar du nyheter, fakta och reportage om arbetsmiljö och hälsa. Det finns också verktyg och checklistor att jobba vidare med.

Prevents material

Prevent är en organisation som ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. De erbjuder material som fackförbund och arbetsgivare har tagit fram tillsammans.

Arbetsmiljöverkets material

Arbetsmiljöverket är den myndighet som övervakar arbetsmiljöarbetet på arbetsplatserna.

Din arbetsmiljö som förtroendevald

Din arbetsgivare har ansvar för att du har en bra arbetsmiljö. Det gäller både när du utför ditt vanliga arbete och när du jobbar med fackliga frågor på din arbetsplats.

Förtroendevaldas arbetsmiljö

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss