Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • -

Nya välkomstmejl ska underlätta första tiden som förtroendevald

2023-12-11

När man är ny som förtroendevald behöver man snabbt få en bra introduktion för att komma in i rollen. Från och med nu får alla nya Vision-ombud och skyddsombud därför sex stycken skräddarsydda mejl under sina första månader i uppdraget.

– Vi vill att alla förtroendevalda ska få en så bra start som möjligt på sina uppdrag. Det stöd man får från sin styrelse och andra förtroendevalda runt omkring sig är jätteviktigt. De nya välkomstmejlen blir ett komplement till detta och något man kan gå tillbaka till för att hitta information, säger Fanny Kempe som är rådgivare på Vision och har lett arbetet med att ta fram välkomstmejlen.

De sex mejl kommer under en nioveckorsperiod, med ett uppföljande mejl när man har varit förtroendevald ett år. Mejlen har olika teman för att ge en överblick över uppdraget och det stöd man får från Vision.

Vision tar även fram liknande välkomstmejl till nya huvudskyddsombud, ordföranden, kassörer, styrelseledamöter och valutskott. Dessa mejl planeras att vara på plats i början av 2024. 

Ta del av utskicken här

Mejlflöde till nya Vision-ombud

Mejlflöde till nya skyddsombud

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss