Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

 • -

”Lägg mer bränsle på brasan” – 5 tips för att öka ungas engagemang

2024-01-31

Christina Johansson, Visions ordförande i Falun, är en mästare på att boosta engagemanget hos unga förtroendevalda. Här ger hon oss fem tips för att hålla den fackliga elden vid liv.

– Det är superroligt och peppande att ha kontakt med unga ombud och känna att man hjälper dem in i det nya. Vi kan ju inte bara stanna upp och tycka att det är bra som det är nu. För förbundets framlevnad behöver vi tycka att det är bra med föryngring. Man kan jobba med detta på många olika sätt. Så här tänker jag, säger Christina.

Christinas 5 tips

 1. Var ute mycket – stora öron är ett plus
  Se till att vara ute och träffa många medlemmar och förtroendevalda på olika arenor. Man måste ha stora öron, vara social och lyssna och prata. Det kan till exempel vara på lokala Vision-aktiviteter eller på utbildningar. Det är ofta lätt att se vilka som har ett intresse som man kan bygga vidare på. Det kan var någon som ställer många frågor eller har mycket tankar under utbildningarna. Man känner av energin.

 2. Fånga upp intresset – tänk fiske
  Fånga snabbt upp personer som verkar intresserade. Berätta vad ni har på gång och att ni tycker att det skulle vara jätteintressant om de vill vara med och bidra. Förklara att ni vill att de är med och jobbar med sådant som kan vara inspirerande för yngre inom Vision.

  Jag är noga med att ta kontaktuppgifter och att höra av mig efteråt. Då kan man prata vidare om frågor de är intresserade av. Det är lite som fiske – det gäller att hala in sakta men säkert när man känner att man har någon på kroken. Sedan är det förstås viktigt att kontinuerligt hålla igång den kontakt man har skapat. Ibland har man en extra hektisk period, men man kan ändå ha någon slags ”hålla i kontakten-kontakt”.

 3. Bygg upp nätverk för yngre – börja i det lilla
  Jag har börjat bygga upp ett nätverk med yngre förtroendevalda här i Dalarna. På så sätt blir det lättare för dem att hålla kontakten och utbyta erfarenheter. Det har varit mycket uppskattat och är något jag rekommenderar. Hittills är det fyra yngre förtroendevalda med i nätverket, och jag som finns med som bollplank.

  Jag hoppas att nätverket ska kunna växa sig större, men allting tar tid. Ibland är det svårt att hinna med allt man skulle vilja göra. Man får tänka att man bygger upp ett nätverk vartefter. Även om man gör något litet så tar man ändå ett steg framåt.

 4. Stärk det lokala – uppmuntra till egna relationer
  När nya medlemmar hör av sig till mig med frågor hänvisar jag ofta till Vision-ombudet eller skyddsombudet på medlemmens egen arbetsplats. På så sätt stärker vi det lokala arbetet och de förtroendevalda får möjlighet att bygga upp egna relationer. Självklart behöver man sedan finnas till hands och stötta ombuden om det behövs, så att de kan växa in i sina roller och bli mer och mer aktiva på ett bra sätt.

 5. Möjliggör föryngring – var den som håller elden vid liv
  Vår roll som erfarna förtroendevalda är att möjliggöra föryngring. Vi måste släppa in, bidra med kunskap och hjälpa de yngre framåt. De som är nya i rollen är ofta väldigt nyfikna. Fånga upp engagemanget så att det inte svalnar, utan lägg mer bränsle på brasan. De måste känna sig sedda, bli uppmuntrande och få se att vi är intresserade av vad de kan bidra med. Det är superviktigt.


Tack för alla tips Christina! Hur är responsen bland de yngre förtroendevalda du träffar?

– Det har varit helt fantastisk respons hittills. De uppskattar när de får möjligheten att vara med och påverka. De förstår att förbundet behöver dem och känner sig peppade att jobba vidare med Visions frågor. Och jag blir förstås också jättepeppad av få de här kontakterna.

Så vill Generation Vision väcka ungas engagemang

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss