Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Förtroendevald läser på om ett avtal inför förhandling.

Avtal, lön och förhandling

Är du förtroendevald för Vision i en kommun eller och region? Här hittar du verktyg för att arbeta med löneöversyn och avtalsförhandlingar i din avdelning.

Vision har samlat ihop material som kan vara bra att ha när du arbetar med löneöversyn i ditt uppdrag.

Inför löneöversynen 2023 finns det några extra saker att tänka på som förtroendevald.

Inför löneöversyn 2023 (logga in)

Stöd för löneöversyn och lokal lönebildning

Broschyren "Din lön och din utveckling"

Broschyren "Din lön och din utveckling" riktar sig till medlemmar. Du som är förtroendevald kan hämta broschyren som pdf genom att logga in på vision.se.- Du kan också beställa broschyren i tryckt format.

Din lön och din utveckling (logga in)

Beställ trycksak: Din lön och din utveckling

Engagemangskiosken

Välj ämnet "Rätt lön" i vår engagemangskiosk. Då hittar du diskussionsunderlag och referensmaterial för att ordna fika, frukost eller någon annan träff på temat lön.

Engagemangskiosken

Löneöversyn steg för steg

Vision har en steg-för-steg-beskrivning av löneöversynen för dig som är förtroendevald. Beskrivningen ser ut som en spelplan.

Löneöversyn steg-för-steg (pdf)

Stöd för lokal lönebildning

Sveriges kommuner och regioner (SKR), Pacta och OFR-förbunden (där Vision ingår) har tagit fram ett gemensamt material för dig som är förtroendevald i kommun, region eller bolag kopplade till Pacta. Här finns underlag för vad ni behöver prata om och lösa lokalt inför en löneöversyn.

Stöd till lokal lönebildning (pdf)

Broschyr om utvecklings- och lönesamtal

Broschyren "Utvecklings- och lönesamtal för ett bra ledarskap" är ett verktyg för chefer om att hålla lönesamtal för de anställda.

Beställ trycksak: Utvecklings- och lönesamtal för ett bra ledarskap

Trycksaker om avtal och lön

Här kan du beställa eller ladda ner trycksaker som berör avtal och löner.

Trycksaker: Lön och avtal

Rutiner för medlemslistor

Inför en lönerevision kan arbetsgivaren efterfråga listor på vilka anställda som är medlemmar i Vision. Där finns det särskilda rutiner som du som förtroendevald ska hänvisa till. Arbetsgivaren behöver vända sig till Visions medlemsenhet för att få en sådan lista.

Medlemslistor vid lönerevision (logga in)

Sidor om lön och avtal på vision.se

Det finns även en massa material här på Visions webbplats som du kan ta stöd av när du pratar om och ser över löner och avtal.

 

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss