Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Hur är läget? Illustration av människor som samtalar.

Välkommen till höstens Hur är läget-fikor!

Genom digitala fikor får vi en chans att ses, prata om aktuella frågor och få inspiration av andra förtroendevalda. Varje tillfälle kommer att ha ett tema. Datumen hittar du här.

Hur är läget hos dig? Vilka frågor är aktuella hos medlemmarna? Vilka frågor får ni hantera i klubben eller avdelningen? Var med på digital fika och berätta och lyssna på andra förtroendevalda.

Vision bjuder alla som deltar på en Sverigecheck på 50 kronor, så att ni kan fika på något gott!

Vad kan fikat handla om?

Visions hjärtefrågor är högaktuella just nu. Vi hörs runt om i landet och driver aktuella frågor om digital arbetsmiljö, lön och ledarskap. Vår arbetsmiljö har utmanats, det ställs nya krav på ledarskapet och våra möjligheter att jobba fackligt har förändrats. Förbundsmötet 2022 beslutade om en historisk satsning på ökad facklig styrka. Detta och mycket annat kommer vi att prata om på fikorna!

Hur är läget-fikorna blir ett tillfälle att diskutera aktuella frågor med andra förtroendevalda.

Hur går fikorna till?

Ledamöter från förbundsstyrelsen inleder träffen. Efter det ger två förtroendevalda från olika delar av landet en lägesbild av hur det är hos dem. Vi delar med oss av våra fackliga framgångar och vad som är svårt eller utmanande. I slutet av fikat kan du skriva i chatten och berätta vilka frågor som är aktuella hos er.

Alla förtroendevalda i Vision är välkomna.

Datum och tider

  • 5 oktober kl 9–9.30. Tema att nå mål i Vision - en kraft för framtiden
  • 20 oktober kl 9–9.30. Tema Digitala medlemsaktiviteter 
  • 8 november kl 9–9.30. Tema Inspiration för styrelsearbetet 
  • 7 december kl 9–9.30. Tema Arbetsmiljö 

Så deltar du

Hur är läget-fikorna hålls i Zoom. Det är samma länk för höstens alla fikor.

Delta på Hur är läget-fika (Zoom)

Välkommen!

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss