Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Blomma och porträtt på man.
    Genc Beqiri från Visions förbundsstyrelse hoppas att Visionpotten ska leda till många nya initiativ.

Visionpotten gör idéerna möjliga

2024-04-25

Har ni gott om idéer men ont om pengar? Då kan Visionpotten vara något för din avdelning eller klubb. Genom Visionpotten kan ni söka pengar för att finansiera aktiviteter eller projekt som ska leda till att vi blir fler medlemmar eller fler förtroendevalda inom Vision.

Visionpotten är en nyinrättad sökpott med pengar och har kommit till som en del av Visions satsning på att öka i facklig styrka. Genc Beqiri från Visions förbundsstyrelse ger oss bakgrunden:

– Referensgruppen för satsningen föreslog förra året att vi ska införa ett finansiellt stöd för avdelningar och klubbar med begränsad ekonomi. Diskussionerna fortsatte sedan under en idéverkstad med förtroendevalda. Målet var att möjliggöra aktiviteter för rekrytering av nya förtroendevalda och medlemmar, med sikte på att nå upp till 16 000 förtroendevalda och 160 000 yrkesverksamma medlemmar år 2027. Jag kan stolt säga att förbundet nu har beslutat att testa detta förslag för att utvärdera dess effekter inom ramen för satsningen.

Vem kan söka pengar?

Det är styrelser för avdelningar och klubbar som kan söka pengar från Visionpotten. Om du är förtroendevald, men inte själv sitter i styrelsen, kan du tipsa din styrelse om att den här möjligheten finns. Pengarna kan även sökas direkt av förtroendevalda där det inte finns någon klubb eller avdelning.

Vad ska pengarna gå till?

Aktiviteten eller projektet som man söker pengar för ska ha som tydligt syfte att få fler att bli medlemmar eller förtroendevalda i Vision. Det kan till exempel handla om att arrangera medlemsträffar eller ordna arbetsplatsbesök. Pengarna kan både gå till eventuella inköp som behövs eller för att till exempel ersätta förlorad arbetsinkomst i samband med en aktivitet.

– Jag hoppas att detta ska generera en mängd olika aktiviteter – stora som små – och att Vision syns och hörs ute på arbetsplatserna. Jag tror att detta kan väcka nytt engagemang, locka fler att bli medlemmar och kanske till och med ta på sig förtroendeuppdrag. Ju fler vi är, desto starkare blir vi, säger Genc Beqiri.

Här hittar du frågor och svar om Visionpotten och information om hur ni ansöker.

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss