Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

Vårdadministration

Vision är fackförbundet för dig som jobbar med vårdadministration eller studerar till medicinsk sekreterare, vårdadministratör eller läkarsekreterare. Vi är det största fackförbundet för din yrkesgrupp.

Jag vill gå med i Vision!

Fortsätt till nästa steg

Rapport: Vårdens viktiga stöttepelare

Vision har tagit fram en rapport där vi undersöker villkoren för medicinska sekreterare. Här kan du läsa och ladda ner rapporten "Vårdens viktiga stöttepelare".

Nätverk för medicinska sekreterare

Visions nationella nätverk för medicinska sekreterare gör det möjligt för Vision att bevaka och identifiera viktiga förändringar för yrkesgruppen när det gäller utbildning, yrkesvillkor och arbetsmiljö.

Är du medicinsk sekreterare?

Vision är det största fackförbundet för medicinska sekreterare, läkarsekreterare och vårdadministratörer. Se vad Vision gör och vilka frågor vi driver för just din yrkesgrupp.

Forum för medicinska sekreterare

Den 16–17 april 2024 är det dags för konferensen Forum för medicinska sekreterare som anordnas av SIFU. Som medlem i Vision får du 15 procent rabatt på konferenspriset.Logga in för att ta del av rabattkoden.

Mer information

Se vår lönestatistik

Vill du veta vad andra tjänar inom vårdadministration? Att ha koll på löneläget kan vara hjälp när du till exempel ska löneförhandla inför ett nytt jobb.

Logga in som medlem i Vision för att ta del av lönestatistiken. Är du inte medlem kan du prova på vår lönestatistik genom att lämna dina uppgifter.

Logga in Prova på

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss