Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Två kvinnor sitter i en kontorsmiljö.
    Amanda Wiksten och Minna Alizai är två av deltagarna i arbetsgruppen Generation Vision.

Så vill Generation Vision väcka ungas engagemang

2023-10-25

Hur kan vi få fler unga att engagera sig i Vision? Och hur ökar vi deras inflytande i förbundet? Arbetsgruppen Generation Vision arbetar för fullt med just dessa frågor, och de har många idéer för framtiden.

17 förtroendevalda ingår i arbetsgruppen Generation Vision, som jobba fokuserat med hur Vision ska engagera fler personer under 35 år i framtiden. Två av deltagarna i gruppen är Amanda Wiksten från Uppsala och Minna Alizai från Laholm. De hoppas att fler unga vill engagera sig fackligt i framtiden.

Vad gör ni i Generation Vision?

– Just nu sonderar vi terrängen för att se vad det finns för goda exempel på lokal nivå som vi kan inspireras av. Vad har man gjort hittills som har gett önskat resultat? Min uppfattning är att förbundet inte jobbar så direkt mot unga som målgrupp idag, utan vi riktar oss ganska brett när vi anordnar aktiviteter och utbildningar. Det känns som att vi bryter ny mark, säger Amanda.

– I gruppen fokuserar vi nu på hur vi kan gå från idé till handling, fortsätter Minna.

Varför är det viktigt att få fler unga att engagera sig i Vision?

– Ungas engagemang är viktigt för framtiden, både för den kommande generationen och för att vi som fackförbund ska fortsätta vara relevanta. Men hur gör vi det enkelt och attraktivt för unga att engagera sig? säger Minna.

– Den fackliga traditionen sitter inte i ryggmärgen hos unga på samma sätt som hos tidigare generationer. Där tror jag att fackförbunden generellt behöver jobba med att aktivera yngre. De unga kommer inte ledas naturligt till det fackliga. Och även om man är medlem så är steget till att bli förtroendevald stort. Vi måste göra det där steget mindre och även utbilda i den svenska modellen, säger Amanda.

Har ni några planer på hur vi kan få bättre koll på vad som engagerar unga?

– Ja! Vi planerar en idéverkstad för yngre medlemmar under våren 2024. Vi diskuterar just nu hur vi ska nå fram till unga så att vi får med oss de vi önskar – alltså personer under 35 år. Vi har haft många tankar hittills om vad man ska göra. Vi har till exempel pratat om att inrätta någon form av ungdomsråd eller ha en ungdomssektion centralt på Vision. Det finns många sätt, säger Amanda.

– Är man under 35 år så är man ganska ny på arbetsplatsen och vi vill anpassa vårt arbete utifrån vilka frågor som är viktiga för dem. Vi har många idéer själva, men det är viktigt att vi utgår från målgruppens egna idéer, säger Minna.

Så gör du för att vara med

Vision Generation är en av sex pilotgrupper med förtroendevalda som på olika sätt arbetar med hur vi kan bli fler engagerade inom Vision. Arbetet är en del av Visions satsning på ökad facklig styrka.

Är du intresserad av att vara med i Generation Vision eller någon av de andra arbetsgrupperna? Eller har du tips på hur ni har jobbat för att öka engagemanget hos unga medlemmar? Hör av dig till Hilda Johansson på hilda.johansson@vision.se!

Pilotgrupper för att bli fler förtroendevalda i Vision

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss