Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • En glad grupp kollegor samtalar över en fika.

Ett öppet Vision

Vision arbetar för att vara ett inkluderande och öppet förbund för förtroendevalda och medlemmar. Målet är att fler ska känna att Vision välkomnar just dem som medlemmar. Här finns tips och inspiration för hur du som förtroendevald kan arbeta för ett öppet Vision.

Tipslista för ett öppet Vision

Vision har tagit fram en tipslista som du som förtroendevald kan använda när du ska planera en aktivitet. Tipslistan är en hjälp att komma igång och fundera på hur era aktiviteter är anpassade efter era medlemmar och potentiella medlemmar.

Utgå från dina egna förutsättningar och vad som är möjligt i just er planering. Varje litet steg mot ett öppet Vision är ett steg i rätt riktning.

Tipslista för ett öppet Vision (pdf)

Främjartekniker

Under möten, utbildningar, och workshops arbetar Vision med främjartekniker för att ha ett bra debattklimat. Genom främjartekniker lyfter vi varandra och skapar ett öppet Vision.

Främjartekniker (pdf)

Podd om inkludering

De flesta håller ju med om att Vision ska vara öppet och inkluderande och att vi ska vara det på alla nivåer av förbundet. Men hur gör vi för att det inte bara ska bli fina ord om att vi tycker det är viktigt? Den frågan diskuteras i ett avsnitt ur podden Maskineriet.

Maskineriet om inkludering (podcasts.nu)

Webbinarium om inkludering

Under 2021 genomförde Vision två spännande webbinarium. Båda webbinarierna finns att titta på i efterhand.

Berättelser kring inkludering

Under en timme kan du som medlem, arbetsplatsombud eller förtroendevald  få inspiration från upplevelser av eller brist på inkludering. Detta är ett webbinarium för dig som vill få höra andras berättelser, få hopp och en känsla av att förändring är möjlig!

Dalia Eid, 2:e vice ordförande i Vision, inledde webbinariet och delade med sig av sin berättelse.

Webbinarium: berättelser kring inkludering

Presentation om berättelser kring inkludering (pptx)

Aktiva åtgärder för inkludering

I webbinariet får du som förtroendevald tips på hur ni kan arbeta med aktiva åtgärder för att öka takten i ert inkluderingsarbete. Detta är ett webbinarium för dig som vill ha inspiration och tips kring hur just du kan tänka kring aktiva åtgärder.

Mariela Ferré Hofman, ledamot i Visions förbundsstyrelse, inleder webbinariet. Hon berättar varför hon tycker att inkludering är viktigt och ger ett exempel på hur det går att arbeta med aktiva åtgärder. Under träffen får du med dig diskussionsfrågor att diskutera med andra förtroendevalda och tillsammans fundera på hur ni kan öka takten i ert inkluderingsarbete.

Webbinarium: aktiva åtgärder för inkludering

Presentation om aktiva åtgärder för inkludering (pptx)

Har du ett gott exempel? Hör av dig!

Under åren 2021–2024 arbetar vi med att lyfta goda exempel på hur förtroendevalda och medlemmar jobbar för ett öppet Vision. Exemplen visar vilka hinder, utmaningar och möjligheter som arbetet kan innebära. Du kan ta del av exemplen i Visions handlingskraftskarta och själv inspireras.

Handlingskraftskartan

Har du själv ett bra exempel? Dela med dig av din berättelse så att andra kan inspireras av dig! Hör av dig till vår processledare Kajsa Qvist på kajsa.qvist@vision.se för att boka in en intervju.

Visions arbete med inkludering

Under 2021 undersökte vi hur inkluderingen ser ut i Vision idag. Hur bra är vi på att engagera medlemmar och vara inkluderande? Har vi låga trösklar in i förbundet? Hur ser det ut internt i förbundet – lever vi som vi lär? Resultatet av undersökningen är del av en förstudie som kollar på hur vi kan bli fler engagerade.

Vi jobbar med projektet En arbetsplats för alla. Där arbetar vi för att leva som vi lär, så att vi ska kunna driva förändring på våra arbetsplatser. Målet är att alla våra medlemmar ska må bra på jobbet.

En arbetsplats för alla

Ställningstagande mot sexuella trakasserier

Vision tar en tydlig ställning mot alla former av sexuella övergrepp och
trakasserier. Vi har en nolltolerans internt i förbundet.

Alla medlemmar och förtroendevalda uppmanas att anmäla händelser som inträffar vid aktiviteter som anordnas av Vision. Det gäller om du blir utsatt, eller ser någon bli utsatt, för kränkande särbehandling, trakasserier och sexuella trakasserier.

Anmälan om kränkande särbehandling vid Visions aktiviteter

Representation i förbundet

För att vi ska vara ett öppet Vision är det viktigt att våra förtroendevalda på ett bra sätt representerar våra medlemmar. För att kunna synliggöra, följa upp och sätta in rätt åtgärder tar Vision fram statistik kring representation, med stöd från Statistiska Centralbyrån (SCB).

Vill du veta mer om vår statistikinsamling? Mejla till kajsa.qvist@vision.se.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar