Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Två kollegor diskuterar på arbetsplatsen.

Påverkansarbete och opinion

Som förtroendevald kan du påverka dina kollegors arbetsliv. Här hittar du material, tips och verktyg att använda i ditt påverkansarbete.

Påverkansarbete på arbetsplatsen

Här finns information och material för påverkansarbete inom olika frågor som du kan driva på arbetsplatsen.

Förutsättningar inom socialtjänsten

Flera rapporter från Vision visar att arbetsmiljö och förutsättningar för medarbetare och chefer inom socialt arbete alltför ofta brister. Resurserna räcker inte till och många vittnar om stressymtom och arbetssätt som inte gynnar effektivitet.

Här kan du som är medlem eller förtroendevald ta del av underlag för att jobba lokalt för att få till förbättringar.

Påverka för bättre förutsättningar inom socialtjänsten

Mer kompetensutveckling på arbetsplatsen

Goda möjligheter till kompetens­utveckling, vidare­utbildning och omställning är viktiga frågor för Vision. I ett föränderligt arbetsliv är ständig utveckling avgörande för att fortsätta vara relevant på arbets­marknaden. Alla medlemmar i Vision ska ha möjlighet att utveckla sina kompetenser för att kunna få ut så mycket som möjligt av sitt arbetsliv.

Påverka för mer kompetensutveckling

Förbättrad äldreomsorg

Vision mobiliserar både nationellt och lokalt för att sätta chefers och medarbetares villkor på agendan när satsningar görs på äldre­omsorgen. Utan rätt förutsättningar blir satsningarna bort­kastade. Du som är förtroendevald eller medlem kan hjälpa till att sprida Visions budskap.

Påverka förutsättningar inom äldreomsorgen

Schyst upphandling

Varje upphandling är ett tillfälle att uppmuntra schysta arbetsvillkor. När arbetsgivarna köper varor och tjänster för skatte­pengar vill Vision att de som gör jobbet ska ha schysta villkor. Det gäller lön och arbetsmiljö på fabrikerna utomlands, men också när offentlig verksamhet upphandlas och drivs privat på hemmaplan.

Schyst offentlig upphandling

Effektiv vårdadministration

De medicinska sekreterarnas kompetens utnyttjas inte fullt ut, vilket kan drabba patienter på flera sätt. Ta initiativ till en intresse­förhandling på din arbetsplats! Här hittar du argumenten du behöver, en presentation att visa för arbetsgivaren och en förhandlings­framställan att lämna över.

Effektiv vårdadministration

Gratis mensskydd på arbetsplatsen

Gratis mensskydd på arbetsplatsen innebär en tryggare och bättre arbetsmiljö. Här hittar du fördelar med tillgång till mensskydd på jobbet och tips för att förhandla frågan med din arbetsgivare.

Gratis mensskydd på arbetsplatsen

Anställ en studentmedarbetare

Vision har ett student­medarbetar­avtal med Sveriges Kommuner och Regioner och Sobona. Avtalet låter arbetsgivare anställa en student upp till 15 timmar per vecka under terminstid. Student­medarbetare är en chans att få in välutbildade personer i välfärden och samtidigt ge studenter bra meriter och erfarenheter.

Anställ en studentmedarbetare

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss