Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Socialt arbete

Vision är fackförbundet för dig som studerar till socionom eller jobbar med socialt arbete. Du kan till exempel vara social­sekreterare, bistånds­handläggare, behandlingsassistent, LSS-handläggare, kurator eller utvecklare inom socialtjänsten.

Webbkurser i socialrätt

Är du verksam inom socialtjänsten? Passa på att fördjupa dina kunskaper om lagstiftning och regelverk i socialrätt med JP Infonets webbkurser. Som medlem i Vision får du rabatt på kursavgiften!

Vision för socialarbetare

Socialarbetare är en stor medlemsgrupp i Vision. Som fackförbund arbetar vi för att du ska ha schysta villkor på jobbet och förutsättningar för att göra ett bra jobb.

Socionomstipendium

Är du student eller känner du någon som pluggar? Som medlem i Vision har du som skriver uppsats inom socialt arbete möjligheten att belönas med 20 000 kronor för din uppsats.

Aktuella rapporter

Vision släpper regelbundet rapporter om socialpolitik och bildar opinion om aktuella ämnen, till exempel genom att vara remissinstans i offentliga utredningar. 

Ny socialtjänstlag

Vision driver att den nya socialtjänstlagen ska ställa krav på kommunerna att arbeta förebyggande och att det ska synas i form av resurser. Det kravet har Vision fört fram tillsammans med Akademikerförbundet SSR, Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Sveriges socialchefer under flera år.

Se vår lönestatistik

Vill du veta vad andra tjänar som jobbar med socialt arbete? Att ha koll på löneläget kan vara till hjälp när du till exempel ska löneförhandla inför ett nytt jobb.

Logga in som medlem i Vision för att ta del av lönestatistiken. Är du inte medlem kan du prova på vår lönestatistik genom att lämna dina uppgifter.

Logga in Prova på

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss