Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Socialt arbete

Vision är fackförbundet för dig som studerar till socionom eller jobbar med socialt arbete. Du kan till exempel vara social­sekreterare, bistånds­handläggare, behandlingsassistent, LSS-handläggare, kurator eller utvecklare inom socialtjänsten.

Jag vill gå med i Vision!

Fortsätt till nästa steg

Webbkurser i socialrätt

Är du verksam inom socialtjänsten? Passa på att fördjupa dina kunskaper om lagstiftning och regelverk i socialrätt med JP Infonets webbkurser. Som medlem i Vision får du rabatt på kursavgiften!

Vision för socialarbetare

Socialarbetare är en stor medlemsgrupp i Vision. Som fackförbund arbetar vi för att du ska ha schysta villkor på jobbet och förutsättningar för att göra ett bra jobb.

Socionomstipendium

Är du student eller känner du någon som pluggar? Som medlem i Vision har du som skriver uppsats inom socialt arbete möjligheten att belönas med 20 000 kronor för din uppsats.

Se vår lönestatistik

Vill du veta vad andra tjänar som jobbar med socialt arbete? Att ha koll på löneläget kan vara till hjälp när du till exempel ska löneförhandla inför ett nytt jobb.

Logga in som medlem i Vision för att ta del av lönestatistiken. Är du inte medlem kan du prova på vår lönestatistik genom att lämna dina uppgifter.

Logga in Prova på

Rapporter och remissyttranden

Vision släpper regelbundet rapporter om socialpolitik och bildar opinion om aktuella ämnen, till exempel genom att vara remissinstans i offentliga utredningar.

Här är Visions senaste rapporter och remissyttranden om socialt arbete.

Ny socialtjänstlag

Vision driver en ny socialtjänstlag som ställer krav på kommunerna att arbeta förebyggande och det i form av resurser. Det kravet har Vision fört fram tillsammans med Akademikerförbundet SSR, Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Sveriges socialchefer i en skrivelse till regeringen.

Skrivelse till regeringen (pdf)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss