Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

warning icon

Faktura från Skandia

  • Två personer dricker kaffe i förbundshuset.

Boka lokal i förbundshuset

Visions nyrenoverade förbundshus ligger på Kungsgatan i Stockholm. Du hittar huvudentrén till förbundshuset på Kungsgatan 28 A. Välkommen!

Boka lokal

Vi är stolta och glada över våra fina luftiga lokaler och hoppas att du också ska ha nytta av dessa. På plan 1 och 4 i förbundshuset kan du som är förtroendevald boka lokal för till exempel medlemsmöten eller styrelsemöten.

Plan 1

Rummen på plan 1 delar Vision med de andra hyres­gästerna i byggnaden. De går att boka mot en kostnad genom att mejla reception@kungsgatan28a.se.

På plan 1 finns ett större rum, Visions­salen, som rymmer cirka 100 personer (biosittning). Lokalen passar för större sällskap eller evenemang.

På plan 1 finns även två mindre mötesrum: Lund för 20 personer och Kalmar för 8 personer (vid bord).

Plan 4

På plan 4 finns flera olika konferens­rum som går att boka utan kostnad: Norrköping som rymmer 30 personer, Skövde för 20 personer, Oskarshamn för 10 personer, Katrineholm för 10 personer och två mindre rum för 8 personer. Du kan boka rum på plan 4 genom att mejla till rumsbokning@vision.se.

När ni är klara för dagen (senast 16.15) ska ni ställa i ordning rummet och plocka undan efter er. 

Utse en mötesvärd

Om ni är en grupp som har bokat ett rum på plan 4 ska ni utse en person som mötesvärd.

Mötesvärden får en tagg till entrén i receptionen mot uppvisande av legitimation. Värden har ansvar för gruppen under hela er vistelse och hjälper till vid in- och utpassering.

Lämna in taggen senast 16.30 till receptionen på plan 1.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss