Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Förtroendevalda i förbundshuset.
  • Förtroendevalda i förbundshuset.
  • Förtroendevalda i förbundshuset.

Boka lokal i förbundshuset

Visions nyrenoverade förbundshus ligger på Kungsgatan i Stockholm. Du hittar huvudentrén till förbundshuset på Kungsgatan 28 A. Välkommen!

Boka lokal

Vi är stolta och glada över våra fina luftiga lokaler och hoppas att du också ska ha nytta av dessa. På plan 1 och 4 i förbundshuset kan du som förtroendevald boka lokal för till exempel ett medlems- eller styrelsemöten.

Plan 1

Rummen på plan 1 delar Vision med de andra hyresgästerna i byggnaden. De går att boka mot en kostnad genom att mejla reception@kungsgatan28a.se.

På plan 1 finns ett större rum, Visionssalen, som rymmer cirka 100 personer (biosittning). Lokalen passar för större sällskap eller evenemang. På plan 1 finns även två mindre mötesrum: Lund för 20 personer och Kalmar för 8 personer (vid bord).

Plan 4

På plan 4 finns flera olika konferensrum som går att boka utan kostnad: Norrköping som rymmer 30 personer, Skövde för 20 personer, Oskarshamn för 10 personer, Katrineholm för 10 personer och även två mindre rum för 8 personer. Du kan boka rum på plan 4 genom att mejla till rumsbokning@vision.se.

Boka mat och dryck

Mat och dryck kan beställas och levereras till Kungsgatan mot en avgift på 250 kronor. Minsta summa att beställa för är 300 kronor och beställningen ska göras minst två arbetsdagar i förväg. Du beställer genom att mejla till reception@kungsgatan28a.se och du behöver ange vilket rum och vilket plan du har bokat.

Bara enklare förtäring gäller på plan 4, det vill säga inte varm mat. Ni dukar fram beställningen själva.

Utse en mötesvärd

Om ni är en grupp som har bokat ett rum på plan 4 ska ni utse en person som mötesvärd. Det innebär att hen får en tagg till entrén i receptionen mot uppvisande av legitimation. Taggen kan användas för att öppna entrédörren från 8. Den som är värd har ansvar för gruppen under hela er vistelse och hjälper till vid in- och utpassering.

När ni är klara för dagen (senast 16.15) ska ni ställa i ordning rummet och plocka undan efter er. Lämna in taggen senast 16.30 till receptionen på plan 1.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss