Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Sverigekarta med texten "Förtroenderesan", illustration.

Häng med på Förtroenderesan!

2024-02-13

Visions förtroendevalda kan och vill bli fler. I en ny fartfylld kampanj riktar vi därför strålkastarljuset på er: förbundets förtroendevalda och ert fackliga engagemang.

Genom kampanjen Förtroenderesan vill vi väcka intresse, sänka trösklarna och höja viljan hos våra medlemmar att engagera sig i Vision och bli förtroendevalda. Vi gör det genom att berätta om de viktiga, ofta roliga, ibland tuffa och utvecklande uppdrag som ni förtroendevalda har.

Oväntade nedslag runt om i Sverige

Kärnan i Förtroenderesan är ett antal filmer där Jonas Leksell (programledare känd från bland annat SVT och UR) besöker förtroendevalda runt om i landet.
De första avsnitten tar oss med till Enköping, Gävle, Falun och Borlänge. 

Under kommande resor kommer vi träffa förtroendevalda i andra delar av vårt avlånga land. Kanske ska vi hälsa på hos dig? Hör av dig till oss så blir vi glada.
- I de första avsnitten har vi mestadels träffat förtroendevalda Visionare med anställning inom kommuner. Och det är härligt. Men i kommande avsnitt vill vi även träffa förtroendevalda från andra branscher och avtalsområden. Vi vill visa på hela den spännvidd som finns inom Visions lokala organisation, säger Chriko, Visions kommunikationschef.

Runt filmerna kommer annat kampanjmaterial att produceras. Mycket kommer att synas i Visions digitala kanaler framöver, så håll utkik!

Så kan du använda kampanjmaterialen

För att den här kampanjen ska lyckas är det till stor hjälp om du som redan idag är förtroendevald hjälper oss att sprida kampanjmaterialet och vårt viktiga budskap ”Påverka på jobbet – bli förtroendevald”.

Här är annars några tips på vad du kan göra: 

  • Dela och sprid de inlägg som Vision publicerar på sociala medier. Det blir vi jätteglada för!
  • Dela filmerna i nyhetsbrev till era medlemmar.
  • Visa en eller flera filmer på era medlemsmöten – det kan vara ett bra sätt att inspirera till engagemang!
  • Skapa en tävling kring filmerna – vem kan samla ihop flest medlemmar som vill engagera sig i Vision?
  • Dela era exempel hur ni arbetar med kampanjen i Visions grupp på Facebook för förtroendevalda. Utmana andra att göra något kring kampanjen.
  • Samla ihop er i styrelsen, på arbetsplatsen eller liknade och fundera: hur kan vi få Förtroenderesan att komma och besöka oss? Vad vill vi berätta om? Hör sedan av er till oss!
  • Och sist, men absolut inte minst: uppmana dina kollegor och andra att bli förtroendevalda. För de som vill veta mer finns information samlat på vision.se/aktiv.

Här hittar du materialet

Filmerna i Förtroenderesan finns samlade på Youtube och i Visions varumärkesportal. Vi lägger även ut kortare filmer och andra inlägg i sociala medier som berättar om fördelarna med att vara förtroendevald. För de medlemmar som vill veta mer om hur det är att vara förtroendevald finns även en ny samlingssida på vision.se

Filmerna från Förtroenderesan (youtube.com)

Filmerna och annat kamanjmaterial i Varumärkesportalen

Samlingssida om vad det innebär att vara förtroendevald i Vision

Har du frågor om kampanjen eller vill vara med i kommande filmer? Hör av dig till Christian Örjestål, kommunikationschef, christian.orjestal@vision.se eller Karin Sjödin, kommunikationsansvarig, karin.sjodin@vision.se

Förtroenderesan – en del i att öka i facklig styrka

Påverka på jobbet. Var med och forma ett bra arbetsliv för dig och dina kollegor. Det är kärnan i Visions fackliga verksamhet. Och för att göra det vill Vision öka antalet medlemmar och skapa goda förutsättningar för ökat fackligt engagemang och fler förtroendevalda.

Visions förbundsmöte fattade i oktober 2022 ett beslut om ökad facklig styrka. Beslutet innebar en satsning och målet att Vision vid slutet av 2027 ska ha 160 000 yrkesverksamma medlemmar och 16 000 förtroendevalda.

Ett stort antal insatser som ska leda mot målen har och kommet att sjösättas under perioden. Förtroenderesan är ett exempel på en sådan insats.

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss