Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

 • Kvinna vid dator pratar i telefon.

Digitala verktyg

De digitala verktygen är en viktig del av stödet till förtroendevalda inom Vision. De gör att du kan kommunicera med medlemmarna och göra Vision synligt på arbetsplatsen. Här samlar vi även information om uppdateringar och utveckling av de digitala verktygen.

Ett viktigt uppdrag för dig som förtroendevald är att kommunicera med medlemmarna och göra Vision synligt på arbetsplatsen. Det kan du göra på många sätt: affischer, e-post, sociala medier, profilprylar och framför allt genom att vara närvarande och möta medlemmar.

Mina sidor

Mina sidor är ett verktyg på vision.se för att se och hantera medlemsuppgifter och uppdrag i din avdelning eller klubb. Du sköter också dokumenthantering, kurser, aktiviteter och ärenden i Mina sidor.

I Mina sidor hittar du bland annat följande:

 • Visions utskicksverktyg, som gör det smidigt att bland annat skicka mejl och inbjudningar till många mottagare på ett GDPR-säkert sätt.
 • en bred frågor och svar-del där du hittar svar på de vanligaste frågorna som kommer till förtroendevalda. Du kan också själv ställa allmänna frågor i forumet.
 • varumärkesportalen med mallar, kampanjmaterial, bildbanksbilder, pressbilder, trycksaker och mycket annat som är kopplat till Vision som varumärke.
 • mallar och instruktioner, exempelvis för att skapa en förtroendevalda­mejl.
 • information om eventuella planerade avbrott på webbplatsen och i appen.

Vision-appen

Visions medlemsapp är en smart och enkel app som stödjer dig i ditt uppdrag som förtroendevald. När du loggar in i appen finns en särskild del för dig som är förtroendevald.

I appen kan du bland annat

 • se kontaktuppgifter till andra i din klubb eller avdelning
 • värva nya medlemmar
 • kontakta Vision Direkt för råd och stöd
 • komma åt din förtroendevalda-mejl och se när du har fått nya mejl
 • se Visions lönestatistik
 • få pushnotiser om nyheter som rör ditt uppdrag.

Appen utvecklas och uppdateras kontinuerligt. Se till att ha på automatisk uppdatering av appar i din mobil så vet du att du alltid har den senaste versionen.

Du hittar appen där appar finns.

Nyhetsbrev

Du som är förtroendevald i Vision får ett digitalt nyhetsbrev tio gånger per år till den mejladress som står i medlemsregistret. I nyhetsbreven tipsar vi om saker som är aktuella just nu och om verktyg för att du ska kunna utföra ditt uppdrag på bästa möjliga sätt.

Det är fritt fram att använda artiklar och material ur nyhetsbrevet. Skriv gärna ut artiklar, sätt upp på anslagstavlan på jobbet eller dela ut till medlemmar.

Förtroendevaldamejl

Som ombud ska du skaffa en förtroendevaldamejl (FV-mejl) som du använder i ditt uppdrag. Du ska inte använda exempelvis arbetsgivarens mejl i ditt uppdrag, eftersom du ska skydda känsliga uppgifter och medlemmars integritet.

Du fixar enkelt din FV-mejl på Mina sidor.

Mer om Visions förtroendevaldamejl (logga in)

Har du rätt mejladress i Visions medlemsregister? Kolla dina uppgifter på Mina sidor eller skicka in din mejladress till medlemsregistret@vision.se.

Frågor och svar för förtroendevalda

Bland Visions frågor och svar kan du hitta svar på vanliga frågor som både du som förtroendevald och medlemmar du möter kan ha. Använd svaren när du vill ha råd att ge till medlemmarna eller som ett stöd i ditt uppdrag. Det är Visions rådgivare på Vision Direkt som har tagit fram svaren.

Frågor och svar

Engagemangskiosken – allt du behöver för en aktivitet

Som ombud kan du göra skillnad på arbetsplatsen. Att ordna en enkel fikaträff, en temalunch eller en föreläsning ska inte vara svårt. I engagemangskiosken kan du plocka ihop det som behövs för en aktivitet. 

Engagemangskiosken

Lämna synpunkter i referensgruppen för digital utveckling

Har du synpunkter på Visions digitala verktyg till förtroendevalda? Då är du välkommen att vara med i referensgruppen för digitala utveckling. Gruppen är mycket värdefull för oss. Anmäl dig via mejl till kommunikation@vision.se.

Uppdatering och utveckling av verktygen

Här finns information om uppdateringar och förbättringar av Visions digitala verktyg för förtroendevalda.

Flera förbättringar på Mina sidor (juli 2022)

Planer för förbättringar i Vision-appen (februari 2022)

Enkät om digitala verktyg (december 2021)

Nytt utskicksverktyg för förtroendevalda (december 2021)

Tipsa oss!

Vill du dela med dig av något ni gjort i din avdelning eller klubb? Eller saknar du artiklar på något tema? Kontakta gärna kommunikation@vision.se som är ansvarig för kommunikationen till förtroendevalda.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss