Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • En glad man med diplom och en glad kvinna.

Rekryteringsstjärnans tips för fler och nöjdare medlemmar

2023-11-22

Flera hundra personer har blivit medlemmar i Vision tack vare Gustav Södling i Linköpings kommunavdelning. Tidigare i år utsågs han till Årets rekryteringsstjärna. Men vad är hemligheten bakom så många och så nöjda medlemmar? Vi har frågat Gustav.

Fakta

Gustav Södling

Uppdrag: Ordförande i Vision Linköping.

Yrke: Socialsekreterare.

Arbetsplats: Ungdomsboende i Linköping.

Låt oss gå rakt på sak – vilka är dina bästa tips för att bli många medlemmar?

– Om jag ska koka ner det så är det framför allt att vara positiv, konstruktiv och tydlig. Lyssna in medlemmarna, men försök att inte fastna i vad som är dåligt hos arbetsgivaren. Var lösningsorienterad och fokusera på vad vi kan göra framåt i stället. Det är också viktigt att vara tydlig med vilka möjligheter vi har och vad vi inte kommer kunna göra. I Linköpings kommunavdelning, där jag är ordförande, får vi ofta höra att vi är bra på att förklara vilka möjligheter vi har att påverka och varför vi ibland inte når riktigt ända fram.

– Det är också viktigt att våga stå för det vi tror på. Vi har nästan 1 000 medlemmar i vår avdelning och alla tycker inte lika. Ibland får jag mail som ifrågasätter varför vi satsar på Pride, roliga medlemsaktiviteter eller en specifik yrkesgrupp till exempel. Då är det viktigt att våga ta ställning och stå för vilka vi är och vad vi tycker. Det tror jag man tjänar på i längden.

Vad säger du när du träffar någon som skulle kunna vara medlem i Vision, men inte är det ännu?

– Det beror väldigt mycket på situationen. Många hör av sig till mig för att fråga om löneläget i kommunen när de ska söka en tjänst. Då brukar jag avsluta med att säga "Du är såklart välkommen till oss i Vision när du börjar." Då har jag sått ett frö.

– Jag är också noga med att prata om vad just vi gör bra, i stället för att prata illa om andra. Det finns många ”näst bästa fackförbund”, men jag tycker att vi är bäst i Linköping och det ska vi berätta. Vi måste våga vara stolta och förklara vad just den här personen framför oss tjänar på att gå med.

Det låter både lätt och svårt det här.

– Ja det är förstås som med allt annat, det är en träningssak att bli bra på det. Alla har individuella önskemål och mycket beror också på situationen. Ibland träffar jag nystartade grupper där de flesta inte vet så mycket om fackligt arbete och andra gånger är det arbetsplatser där många har förutfattade åsikter om facket. Men det tycker jag är roligt – man får en utmaning att motbevisa dem.

– Sedan kan man förstås aldrig tvinga någon att bli medlem. Jag försöker ha en positiv ton och jag och mina kollegor i avdelningen ser till att vara ute mycket på arbetsplatserna. Den främsta kritiken jag hör är att fackförbund inte syns och att man inte vet vad facket gör. Därför är det så viktigt att vi kommer ut och kan svara på frågor, berätta vilka frågor vi driver och hur vi har gjort skillnad. Det görs så mycket bra i det tysta, men vi kan ofta bli bättre på att berätta om det och vara stolta "Visionärer"!

Motiveringen till utmärkelsen

"Gustav är en otroligt bra och unik facklig ledare som är guld värd för sitt område, Vision och för att medlemsantalen fortsätter att öka och för att fler väljer att engagera sig fackligt i staden.

Gustav är jordnära, öppen, engagerad och oerhört kunnig i sin roll som förtroendevald. Han har koll på det mesta. Han personifierar våra hjärtefrågor i Vision, vågar och tar aktivt ställning för våra värderingar och för allas lika värde och en arbetsplats för alla. Han finns med vid demonstrationer, vid förhandlingsbordet och vid de tillfällen våra medlemmar behöver honom som mest.

Gustav är en inspiration även utanför sitt område och finns alltid till hands för att stötta och samverka med sina fackliga kollegor runt om i Sverige. Han är en stjärna på alla sätt. Med hjälp av sitt fantastiska engagemang för våra medlemmar, våra frågor och för Vision blir vi hela tiden fler medlemmar."

Vem blir Årets rekryteringsstjärna 2024? Nominera nu!

Årets rekryteringsstjärna utses varje år av förbundsstyrelsen bland personer som har nominerats av medlemmarna. Priset delas ut vid den årliga Rekryteringsdagen.

Känner du en rekryteringsstjärna? Nominera till Årets rekryteringsstjärna 2024 senast den 31 december 2023!

Nominera Årets rekryteringsstjärna 2024

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss