Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • En grupp unga människor. En man pratar i mikrofon, foto.

3 röster från Generation Vision: ”De här frågorna engagerar oss!"

2024-05-30

90 Vision-medlemmar under 35 år träffades nyligen på Generation Vision – två dagar med fokus på ungas rättigheter, utveckling och möjlighet till inflytande. Vilka frågor i arbetslivet engagerar mest? Och hur borde Vision arbeta lokalt? Vi ställde frågorna till några av deltagarna.

Vilken fråga i arbetslivet engagerar dig mest?

– Det är jättesvårt att välja ut enbart en viktig fråga inom arbetslivet, men lönefrågan är viktig. Om man arbetar kommunalt så är enda sättet att höja sin lön i samband med ett nytt jobb och ett nytt avtal. Löneförhandling sker inte annars, utan vi blir tilldelade en viss höjning, och då är det bara att tacka och ta emot. Att ha en fastanställning ska vara mer lönsamt och hållbart än att behöva byta arbetsplats för att i sin tur ha en möjlighet att höja sin lön, säger Dona Tarokh som är ungdomskonsulent i Göteborgs stad.

– Jag tycker att det är tudelat. Lön är alltid viktigt. En rimlig arbetsbelastning och arbetsmiljö har alltid varit viktigare för mig, men med läget i Sverige just nu tar nog lön högsta placeringen för att man ska få ihop livet med alla stigande kostnader, säger Madeleine Löfdahl, koordinator i Region Uppsala.

– För mig är det viktigt med personlig utveckling – att fokusera på att förbättra färdigheter och kompetenser. Jag vill delta i utbildningar, workshops och konferenser som är relevanta för mitt yrkesområde, säger Mohamad Alsalem, arbetsmarknadskonsulent i Uddevalla kommun.

Andra frågor som engagerade många deltagare under Generation Vision var bland annat rättigheter på arbetsplatsen, mående och jämställdhet.

Vad skulle du vilja att Vision gör lokalt på din arbetsplats?

– Frågan om att löneväxla för extra semesterdagar är intressant tycker jag. Den frågan får Vision gärna fortsätta driva, säger Madeleine Löfdahl.

– Jag hade önskat en större bredd på representation och att det görs större satsningar på detta lokalt. Kanske kan Generation Vision anordnas i lokala och närliggande områden? Ha med utbildningar, föreläsningar och workshops med frågor som yngre är engagerade och intresserade av. På så sätt får vi in en yngre målgrupp, med olika bakgrunder, så som det var på Generation Vision i Stockholm, säger Dona Tarokh.

Mohamad Alsalem har ytterligare en idé:
– Nätverkande! Bygg upp vårt professionella nätverk genom att delta i olika evenemang, ansluta med kollegor och inte minst kanske använda sociala medier för att interagera med andra yrkesverksamma lokalt.

Fånga upp engagemanget!

Att det finns ett stort engagemang bland Visions yngre medlemmar råder det ingen tvekan om. I Visions medlemsundersökning säger 27 procent av de under 35 år att de kan tänka sig att ta ett förtroendeuppdrag. Vill du ha tips på hur du som är förtroendevald kan fånga upp och ta tillvara ungas engagemang? Här hittar du konkreta sätt:
4 tips för att ta vara på ungas glöd
  

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss