Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Foto på man utomhus. Illustration med bärbar dator och robot.
    Robert Bildsten från Vision Lidingö är en av deltagarna i Visions pilotgrupp om AI.

Framtidsspaning: Så kan AI underlätta för Visions förtroendevalda

2024-01-17

– AI borde kunna underlätta för oss förtroendevalda, så att vi kan lägga mer tid på medlemmarnas frågor och mindre tid på formella saker. Men hur? Det tittar vi på just nu, säger Robert Bildsten från Vision Lidingö. Han är en av deltagarna i en pilotgrupp som undersöker möjligheterna med AI.

– Vi kan konstatera att AI är framtiden, men på vilket sätt har vi ingen aning om. Jag ser det som att vi befinner oss i början av en helt okänd resa. Vi vet inte åt vilket håll vi kommer åka, bara att hastigheten troligtvis kommer vara hög, säger Robert Bildsten.

Tillsammans med sex andra förtroendevalda från Vision utforskar han just nu möjligheter och utmaningar med AI i en pilotgrupp.

– Jag är intresserad av hur AI kan underlätta för oss förtroendevalda så att vi kan lägga mer tid på medlemmarnas frågor och mindre tid på formella saker som en klubb/avdelning måste göra, som till exempel bokföring och protokollskrivande. I grund och botten handlar det om att vi ska växa och bli 160 000 yrkesverksamma medlemmar och 16 000 förtroendevalda till slutet av 2027 – hur kan vi då underlätta för de förtroendevalda och ta hjälp av AI för att skapa mer tid för medlemsärenden?

Har du testat att använda AI i ditt fackliga arbete?

– Ja, vi på Vision Lidingö tog hjälp av AI för att skriva ett yttrande på kommunens budget. Enligt budgetförslaget skulle ungdomsavdelningens budget minska med 10–12 procent. Jag skrev in ett par meningar i ChatGPT och bad den ta fram ett yttrande. Tillbaka kom ett yttrande i tio punkter.

– Texten jag fick var förvånansvärt bra och eftersom det är ganska svårt att skriva ett yttrande så var det till stor hjälp. Vi använde texten som en stomme som vi sedan klippte och klistrade i, även om vi i det här fallet nog kunde ha använt den ganska rakt av. Med hjälp av AI skulle man framöver även kunna skriv eventuella motioner till Visions kongress i höst

Hur ser ni i gruppen på riskerna med AI?

– Självklart måste man ta riskerna i beaktande. Källkritik till exempel kommer att bli allt viktigare. Det är också viktigt att aldrig skriva några personuppgifter i chatten, eller andra uppgifter som inte får komma i fel händer. Det är de största farorna jag ser här och nu. Men det handlar om att hitta en balans där man utmanar saker i lagom takt. Det är en fin balansgång, för man måste våga testa sig fram också, avslutar Robert.

Välkommen att gå med i AI-gruppen!

AI-gruppen är en av flera pilotgrupper med förtroendevalda som testar och vidareutvecklar nya idéer för att Vision ska bli ännu starkare och få fler förtroendevalda. Framöver kommer AI-gruppen bland annat titta på hur AI påverkar på arbetsplatserna och på hur Vision kan utveckla medlemskommunikation med hjälp av AI.

Förtroendevalda och kanslipersonal jobbar tillsammans med pilotgrupperna, som en del i satsningen på ökad facklig stryka. Det finns gott om plats för mer engagemang och fler deltagare i grupperna!

Hör av dig till Hilda Johansson på hilda.johansson@vision.se för att vara med och bidra i AI-gruppen eller någon av de andra pilotgrupperna. Att vara med i en pilotgrupp är ett bra sätt att påverka hur Vision ska arbeta med olika frågor.

Mer om pilotgrupperna

Efterlyses: goda idéer och pigga deltagare till pilotgrupper för fler förtroendevalda

Hjälp en ny förtroendevald in i uppdraget – bli mentor!

Så vill Generation Vision väcka ungas engagemang

Mer om AI

Rapport: Fackliga perspektiv på AI - möjligheter och utmaningar

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss