Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • En kvinna och en man samtalar.
    Kan du också vara med i Vision? Välkommen!

Vilka kan vara med i Vision?

De flesta som arbetar inom kommun, region, privata bolag och kyrkan kan vara med i Vision. Du kan vara med oavsett om du är tillsvidareanställd, visstidsanställd eller projektanställd, och oavsett om du jobbar heltid eller deltid.

Vad jobbar Visions medlemmar med?

Våra medlemmar representerar över 4 000 yrkestitlar. Medlemmarna har jobb som stödjer välfärden: i offentlig sektor, privata bolag och företag med koppling till välfärden. Vi har också medlemmar som arbetar i Svenska kyrkan och frikyrkan.

Närmare 15 000 av medlemmarna är chefer. Det gör Vision till Sveriges största fackförbund för chefer i offentlig verksamhet. Ungefär 60 000 medlemmar är akademiker.

Kan du vara med i Vision?

Är du osäker på om du kan vara med i Vision? Sök på din yrkestitel i vårt yrkesfilter så får du svaret. Du kan också kontakta oss om du vill veta mer.

Se om du kan bli medlem

Kontakta Vision

Det är viktigt att du är med i rätt fackförbund utifrån vad du jobbar med. Här kan du läsa om varför och vad som kan påverkas av din fackliga tillhörighet.

Vikten av att vara med i rätt fackförbund

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Vi erbjuder

En vass inkomstförsäkring. Högre lön och en skjuts i karriären. Schysta medlemsförmåner.

Bli medlem nu
Frågor & svar