Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Som förtroendevald kan du påverka din arbetsgivare och Visions fackliga arbete.

Ny som förtroendevald

Här har vi samlat lite smått och gott som kan hjälpa dig som är ny som förtroendevald att komma igång med ditt uppdrag.

Ny som förtroendevald? Det här är för dig!

Värdegrund

Vision ska uppfattas som ett förbund som står nära medlemmarna, är framåt och lösningsfokuserat. Vi ska vara enkla att ha att göra med för både medlemmar och arbetsgivare. Vision ska vara en positiv kraft som förbättrar arbetslivet. Som förtroendevald är du Visions representant på arbetsplatsen och det är därför viktigt att du har lite koll på vad vi står för som förbund.

Bemötande och värdegrund

Digitala verktyg

Du som är förtroendevald har tillgång till ett antal digitala verktyg som stödjer dig i ditt uppdrag. De inkluderar bland annat system för medlemsadministration, digitala utskick, förtroendevaldamejl (FV-mejl), Visions app och varumärkesportal.

Digitala verktyg

Utbildning

Visions fackliga utbildningar lär dig spelreglerna på jobbet och introducerar dig i ditt uppdrag. Flera av våra utbildningar ges både som fysiska och digitala varianter. Börja gärna med att gå våra e-utbildningar.

Utbildningar för förtroendevalda

Kollektivavtal

Kollektivavtal är en överenskommelse mellan arbetsgivaren och facket om dina villkor på jobbet. Kollektivavtalet reglerar det mesta på jobbet – sådant som de flesta tar för givet. Om du är Vision-ombud eller sitter i en styrelse är det bra om du har övergripande koll på villkors- och löneavtalet som gäller hos din arbetsgivare.

Observera att det centrala kollektivavtalet kan vara kompletterat med lokala avtal. Hör med din styrelse eller arbetsgivaren för att ta reda på vilka lokala avtal som finns hos er.

Hitta ditt kollektivavtal

Visions lönepolitik

Grunden i Visions lönepolitik är att du som medlem ska kunna påverka din lön genom ditt arbete och att lönen ska sättas individuellt. Medlemmarna behöver också rätt förutsättningar för att kunna lyckas bra i sitt uppdrag och på så vis få en god löneutveckling. Du som är Vision-ombud eller sitter i en styrelse har en viktig uppgift att jobba tillsammans med arbetsgivaren för att dessa förutsättningar ska finnas på plats och att alla delar i löneavtalet efterföljs.

Visions lönepolitik

Stöd för förtroendevalda att arbeta med lön

Stöd och kontakt

Du står inte ensam i ditt uppdrag. Behöver du stöd och råd i din roll finns våra duktiga rådgivare på Vision Direkt tillgängliga via flera kanaler. Vi erbjuder självklart även support för våra digitala verktyg.

Kontakta Vision

Värvning

Ett av dina viktigaste uppdrag som förtroendevald är att värva nya medlemmar till Vision. Att vi blir fler och starkare i våra yrkesgrupper är själva grunden för att kunna göra skillnad. Självklart får du stöd och tips från oss!

Rekrytera medlemmar

Frågor och svar

Under Frågor och svar på vision.se kan du som är inloggad som förtroendevald ta del av viktig kunskap om det mesta som kan vara användbart i din roll

Frågor och svar (logga in)

Facklig tid

Du har rätt till den tid du behöver för att utföra ditt uppdrag och du får utföra uppdraget på arbetstid. Det finns ingen specificering för hur många timmar facklig tid du har rätt till i våra centrala kollektivavtal, förutom i Visions kollektivavtal med SKR/Sobona. Istället ska omfattningen och förläggningen av tiden bestämmas lokalt mellan arbetsgivaren och Vision lokalt.

Frågor och svar om facklig tid (logga in)

Roller i Vision

Här har du möjlighet att lära dig mer om olika roller du kan ha som förtroendevald i Vision.

Vision-ombud

Skyddsombud

För dig i styrelse

Valutskott

Klimatombud

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss