Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

warning icon

Systemunderhåll för Mina sidor

  • Två kollegor läser tillsammans på en skärm.

A-kassan och Vision – så fungerar det

A-kassan ger dig grundläggande ersättning om du blir arbetslös. Går du dessutom med i Vision får du en inkomstförsäkring som höjer ersättningen ytterligare. Gå därför med i både a-kassa och fackförbund för att försäkra din inkomst.

Vad är a-kassa?

A-kassan är den grundläggande försäkringen mot arbetslöshet. Om du är medlem i a-kassan och uppfyller kriterierna kan du få ersättning under tiden som du är arbetslös och söker nytt jobb.

Om du är tjänsteman inom välfärden kan du gå med i A-kassan Vision. De arbetar för att du som medlem ska få det bästa stödet om du skulle bli arbetslös. Gå till A-kassan Visions webbplats för att gå med.

Bli medlem i a-kassan (akassanvision.se)

Tänk på att A-kassan Vision och fackförbundet Vision är olika organisationer och kräver två olika medlemskap. Du måste ansöka om medlemskap i a-kassan och fackförbundet var för sig.

Få mer i ersättning med Visions inkomstförsäkring

A-kassan har ett tak för hur mycket ersättning du kan få. Taket är på 1 200 kronor per dag de första 100 dagarna.

Om du är medlem i både a-kassan och fackförbundet Vision ingår en inkomstförsäkring. Den kan ge dig mer ersättning än du får från a-kassan om du blir arbetslös. Med både inkomstförsäkringen och ersättningen från a-kassan kan du totalt få en ersättning beräknad på upp till 80 procent av din lön före skatt.

Mer om Visions inkomstförsäkring 

Bli medlem i fackförbundet Vision

Du måste vara med både i a-kassan och i Vision för att kunna få ersättning från inkomstförsäkringen.

Vilka kan gå med i fackförbundet Vision?

Du kan bli medlem i Vision om du är anställd tjänsteman inom kommun, region, kyrkan eller ett bolag inom välfärden, till exempel energibolag eller privat vårdgivare.

Det är viktigt att du går med i rätt a-kassa och fackförbund utifrån ditt yrke och det område du arbetar inom. 

Vad ingår hos fackförbundet Vision?

Som medlem i fackförbundet Vision får du flera fördelar som ger större trygghet på jobbet och om du blir arbetslös.

  • Stöd och råd i oroliga tider. Arbetsgivare som har ett kollektivavtal med Vision måste till exempel förhandla med oss vid varsel och uppsägning.
  • En inkomstförsäkring  i toppklass. Inkomstförsäkringen ger dig mer i ersättning än vad bara a-kassan gör.
  • Inflytande på jobbet. Som medlem i Vision kan du påverka villkoren och arbetsmiljön på din arbetsplats.
  • Förmåner och rabatter. Du får lägre pris på till exempel försäkringar och bolån.

Medlemsförmåner

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

En vass inkomstförsäkring

Som medlem i Vision får du en av marknadens bästa inkomstförsäkringar, men också flera andra trygghetsförsäkringar.

Visions försäkringar

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss