Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • -

Hjälp en ny förtroendevald in i uppdraget – bli mentor

2023-12-13

Är du erfaren förtroendevald och vill coacha och lotsa en ny förtroendevald in i uppdraget? Vill du utvecklas själv och knyta nya kontakter? Då hoppas vi att du vill bli mentor i Vision!

När man är ny som förtroendevald kan det vara klurigt att förstå Visions organisation och att navigera sig fram i frågor om till exempel lön, arbetsmiljö och utbildningar. Då kan en mentor i form av en erfaren förtroendevald vara guld värd. Vision söker nu dig som kan tänka dig att vara mentor och på så sätt vara med och bygga upp ett starkare nätverk av förtroendevalda som stöttar varandra. För dig som blir mentor väntar ett utvecklande uppdrag som ger nya perspektiv.

Som mentor behöver du inte ha alla svar eller jättelång facklig erfarenhet, men du behöver vara beredd på att hjälpa till med att hitta rätt svar. Du kan antingen ha en allmän, bred erfarenhet som förtroendevald eller vara vass inom ett område som du kan tänka dig att vara mentor inom. Kanske är du erfaren inom förhandling eller en klippa på arbetsmiljö?

Hur funkar det?

De som får mentorer kallas adepter. Vision kommer att skapa ett nätverk för adepterna där de kan träffas och utbyta erfarenheter. Första träffen för både mentorer och adepter är 7 mars 2024. Där går vi igenom upplägget och respektive mentorspar gör upp sin egen plan för hur ofta de ska höras och ses. Du som blir mentor kommer att få en utbildning i bland annat kommunikation och coachande samtal.

Vi tror att det kan bli ett bra erfarenhetsutbyte att ha en mentor som inte befinner sig i samma organisation. Vi låser oss därför inte vid att du måste finnas i samma område som den nye.

Pilotgruppen Visionsvännerna utvecklar mentorskap i Vision

Idén om att utveckla mentorskap inom Vision växte fram under en så kallas idéverkstad för förtroendevalda som hölls våren 2023. Där bildades pilotgruppen Visionsvännerna, som nu arbetar med mentorsfrågan.

– Vision ska öka i facklig styrka och växa med flera tusen nya förtroendevalda fram till 2027. Då måste vi se till att nya förtroendevalda får en bra väg in i engagemanget och känner sig trygga i uppdragen. Mentorskap är en viktig ingrediens för att skapa förutsättningar för nya förtroendevalda och vi hoppas därför att många erfarna förtroendevalda vill ta sig ann det viktiga och fina uppdraget som mentor, säger Hilda Johansson som är projektledare på Vision och arbetar med mentorsfrågan.

Stort engagemang i Visions pilotgrupper – vill du vara med och påverka?

Visionsvännerna är en av flera pilotgrupper med förtroendevalda som testar och vidareutvecklar olika idéer som ska bidra till att Visions blir ännu starkare och får förtroendevalda.

Förtroendevalda och kanslipersonal jobbar tillsammans med pilotgrupperna som en del i satsningen på ökad facklig stryka.

Pilotgrupperna är:

  • Generation Vision. Testar och utvecklar nya metoder för att engagera fler unga och öka ungas inflytande i Vision.
  • Spelar du någon roll? Testar nya roller och ingångar till fackliga uppdrag som attraherar nya förtroendevalda.
  • Visionsvännerna. Testar och utvecklar mentorskap i Vision.
  • Visionärer på kurståg. Referensgrupp för att hitta bättre utbildningsvägar för förtroendevalda, till exempel genom individuell utvecklingsplan eller kursansvarig.
  • AI. Referensgrupp för att använda AI som stöd till förtroendevalda.
  • Vägen in. Referensgrupp för att sänka trösklar in i engagemang och möjliggöra olika sätt att vara förtroendevald.

Engagemanget i grupperna är högt och det finns plats för många fler deltagare. Vill du vara med och påverka Visions framtid och tänka nytt under kreativa former? Hör av dig till Hilda Johansson, hilda.johansson@vision.se, eller Viktoria Hellström, viktoria.hellstrom@vision.se, för att gå med och bidra i någon av grupperna!

Efterlyses: goda idéer och pigga deltagare till pilotgrupper för fler förtroendevalda

Så vill Generation Vision väcka ungas engagemang

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss