Du kan få 90 istället för 80 procent av lönen.
Vill du byta bana? Här är några steg du kan ta för att komma vidare i yrkeslivet.
10 vanliga frågor som föräldrar till barn med funktionsnedsättning undrar över.
Visions förbundsjurist reder ut dina rättigheter.
Det är tuffa ekonomiska tider i välfärden. Regioner och kommuner varslar medarbetare. Tidningen Vision reder ut vad det illavarslande ordet varsel egentligen betyder.
Sex frågor och svar om vad som gäller vid strejk.
Bästa tipsen för dig som vill skriva motion till Visions kongress.
Det finns många förlegade föreställningar kring pauser på jobbet. Här slår Lina Ejlertsson, som kallar sig återhämtningsforskare, hål på några vanliga fördomar.
Här svarar vi på tio vanliga frågor om rast och paus på jobbet.
Ska man berätta eller inte? Så här resonerar facket och experten.
Lär dig hur sifferlösa avtal fungerar i praktiken.
Här får du reda på vad som gäller för utdrag ur polisens belastningsregister.
Allt du behöver veta inför utvecklingssamtalet med chefen.
Guide i 7 steg för dig som blivit uppsagd på jobbet.
Guide för dig som vill ha en bisyssla vid sidan av jobbet.
En gåva från en klient eller någon annan du träffar i jobbet kan verka oskyldig.
Det är inte lätt att sätta sig in i alla krångliga regler. Vi hjälper dig.
Du vet väl att du kan påverka vilka förmåner du har som anställd? Så här gör du.
Så funkar det med vovve på jobbet.
Vill du flyga mot nya mål? Då kan du vara tjänstledig för studier.
Många medlemmar i Västra Götalandsregionen har jobbat mer än vanligt under det senaste året. Arbetsgivaren har skjutit till extra ersättning för övertid, men det är inte alla som får ta del av den.
Blir det mycket övertid på jobbet? Vi reder ut vad som gäller.
Vad gäller för din semester? Vi reder ut de vanligaste frågorna kring semesterreglerna.
Allt fler skaffar coronahundar. Borde det bli lättare att kombinera jobb och djur? Vi reder i frågan.
Hur funkar det med försäkringen när jag jobbar hemma och är med om en olycka? Vi förklarar!
Så här fixar du nytt jobb genom sticka ut i mängden.
En kollega som inte sköter sitt arbete kan påverka en hel arbetsplats.
Vi fattar beslut på olika sätt och det kan leda till konflikter. Kolla in vilken beslutstyp du är och addera nya skills i beslutsfattarkonsten.
Övervinn känslan av att vara en bluff på jobbet. Här är några bra tips för att stärka din självkänsla.
Det är tufft att vara ny på jobbet under corona. Hur får man en smidig start och blir en i gänget när alla arbetar på distans? Experten Christina Stielli ger sina bästa tips.
Att jobba hemifrån har gett mersmak. Fyra av tio vill fortsätta arbeta på distans efter corona. Här är sju tips för bättre hemmajobb.
Psykologen Katarina Blom ger sina bästa tips.
Tycker du att folk gnäller på jobbet i tid och otid? Eller är du, handen på hjärtat, själv en gnällspik? Psykologen Liria Ortiz hjälper oss att omvandla gnäll till konstruktiv kritik.
Hur omfamnar man det som gått åt skogen? Psykologen Samuel West berättar.
Teknikstrul och uttråkade mötesdeltagare. Hur får man till ett riktigt bra möte via länk? Vi tipsar.
Jobbar du in lunchen och hoppar över fikat? Kan kännas slugt i stunden men i längden gör du dig själv en björntjänst.
Alkoholforskaren tipsar om vad du som arbetskamrat kan göra om du misstänker att en kollega har problem med alkoholen.
Tycker du att chefen struntar i att du har för mycket att göra? Då kan det vara läge att rannsaka dig själv. Andra människor är inga tankeläsare – lär dig säga ifrån på ett tydligt sätt.
Varför äter du falukorv och makaroner till lunch? Här är expertens tips för att bygga sitt personliga varumärke.
Karriärplanering är inte längre samma sak som att stiga i graderna och bli chef. Nej, det handlar numera om att hitta balans mellan arbete och fritid, att utvecklas och ha roligt på jobbet. Personalvetaren och författaren Anett Bohman lär dig hur du gör.
Ge dig tid för reflektion och fira framgångar. Det är några verktyg för att göra arbetsdagarna mer lustfyllda. Oavsett om du jobbar med saker, papper eller människor går det att öka sin arbetsmotivation menar coachen Ulla Lilliehök.
Varje år dör runt 11 000 personer i arbetsför ålder. Långt fler blir drabbade som anhöriga. Ändå är osäkerheten stor om hur man som chef eller kollega möter sorg och död på arbetsplatsen. Katarina Tingström och Lisa Blomqvist har båda skrivit böcker på temat.
Vad gör dig ledsen, arg eller skamsen på jobbet? Tänk igenom vad som triggar dig och hur du reagerar. Genom att känna igen kroppens signaler blir du bättre på att hantera svåra situationer.
Vad är det som gör att vissa lyckas och andra inte? En anledning kan vara det som kallas grit – ett driv och en uthållighet att inte ge upp, menar bland andra hjärnforskaren Torkel Klingberg.
Hur konverserar man när hissdörren stängs, i kön till toaletten eller vid det oväntade mötet i korridoren? Småprat är kittet som får relationer och möten i vardagen att fungera menar Niklas Källner som har skrivit en bok i ämnet.
Har du någon kronisk sjukdom? Vabbar du mycket? Vad tjänar du nu? Det är vanligt att man får frågor som gör en ställd under en anställningsintervju. Så här ger du svar på tal!
Glöm det där med att en bra förhandlare har en räv bakom örat och med taktiska manövrar tar hem segern innan motståndaren hunnit blinka. Nej, en modern förhandling handlar om att hitta lösningar som gör bägge parter till vinnare.
Vad gör man när en kollega drabbas av psykisk sjukdom, känner sig förföljd, drar in kollegor i privata konflikter, blir alltmer isolerad och vägrar ta emot hjälp? Forskaren och arbetsterapeuten Annika Lexén vid Lunds universitet ger råd om vad du kan göra.
Känner du dig dum efter ett möte? Eller får du kritik på jobbet hur du än gör? Då kanske du är utsatt för härskartekniker. ”Du är inte ensam”, säger Sara Berg som skrivit en bok om härskartekniker tillsammans med Rebecka Bohlin.
Har du satt upp nya mål för 2018? Eller är det kanske bara önskemål? Motivation, tidsram och tydlighet är några saker som krävs för att du ska nå dina mål.
Driven lagspelare med social kompetens? Eller flexibel nätverkare med många bollar i luften? I arbetslivet har de extroverta egenskaperna blivit norm. Linus Jonkman menar att det är dags att uppvärdera även de introverta.
Dags för utvecklingssamtal med chefen? Oavsett om det är en stund du ser fram emot eller bävar inför, har du allt att vinna på att vara väl förberedd.
Är du en duktig flicka? Som vill prestera såväl hemma, som på jobbet och på fritiden? Inga problem så länge du är mår bra och sover ordentligt. Men hänger din självkänsla på prestationer? Då är det dags att se upp!
Hur talar man så att andra vill lyssna? Oavsett om det är i mötesrummet, på anställningsintervjun eller runt fikabordet kan du bli bättre på att prata och påverka.
Många känner sig oroliga och obekväma inför lönesamtalet. Vissa sticker huvudet i sanden och struntar i att förbereda sig. Men nu är det hög tid att skaka sandkornen ut håret. Här är några enkla råd som gör dig säkrare.