Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Två medarbetare samtalar på kontor.

Tjänstledig för att starta eget

Enligt lag har du rätt till tjänstledighet för att starta och driva eget företag. Bestämmelserna om detta finns i lagen om rätt till ledighet för att bedriva näringsverksamhet.

Du har rätt till att vara tjänstledig i sex månader för att starta och driva eget företag. Lagen gäller både om du vill starta ett nytt företag eller vill prova att bedriva en verksamhet på heltid som du tidigare har drivit parallellt med ditt ordinarie arbete. Du får ingen ersättning under tjänstledigheten.

En väsentlig olägenhet innebär till exempel att din frånvaro skulle innebära att verksamheten hos arbetsgivaren inte skulle kunna fortgå eller att kostnaderna skulle öka kraftigt. En normal kostnad för att anställa en vikarie är inte en väsentlig olägenhet. En väsentlig olägenhet är normalt inte heller konsekvenser av att arbetsgivaren väljer att inte anställa en vikarie.

Kan du bli uppsagd om du begär tjänstledigt?

Enligt lagen får arbetsgivaren inte säga upp dig på grund av att du nyttjar din rätt att vara ledig. Däremot innebär inte skrivningen i lagen att du är extra skyddad från uppsägningar av andra skäl under din frånvaro, till exempel om arbetsgivaren drar ner på verksamheten.

Går det att avbryta tjänstledigheten?

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss