Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Två medarbetare samtalar på kontor.

Tjänstledig för att starta eget

Enligt lag har du rätt till tjänstledighet för att starta och driva eget företag. Bestämmelserna om detta finns i lagen om rätt till ledighet för att bedriva näringsverksamhet.

Du har rätt till att vara tjänstledig i sex månader för att starta och driva eget företag. Lagen gäller både om du vill starta ett nytt företag eller vill prova att bedriva en verksamhet på heltid som du tidigare har drivit parallellt med ditt ordinarie arbete. Du får ingen ersättning under tjänstledigheten.

En väsentlig olägenhet innebär till exempel att din frånvaro skulle innebära att verksamheten hos arbetsgivaren inte skulle kunna fortgå eller att kostnaderna skulle öka kraftigt. En normal kostnad för att anställa en vikarie är inte en väsentlig olägenhet. En väsentlig olägenhet är normalt inte heller konsekvenser av att arbetsgivaren väljer att inte anställa en vikarie.

Kan du bli uppsagd om du begär tjänstledigt?

Enligt lagen får arbetsgivaren inte säga upp dig på grund av att du nyttjar din rätt att vara ledig. Däremot innebär inte skrivningen i lagen att du är extra skyddad från uppsägningar av andra skäl under din frånvaro, till exempel om arbetsgivaren drar ner på verksamheten.

Går det att avbryta tjänstledigheten?

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss