×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ska din arbetsplats privatiseras?

När en verksamhet privatiseras kan det bli stora förändringar för dig som anställd. Det kan handla om försäljning, "avknoppning" av verksamhet, övertagande, utläggning på entreprenad och bolagisering.

Ofta talas det om fördelar i form av sänkta kostnader för skattebetalarna och ökad valfrihet för brukarna, men vad betyder en privatisering för dig som anställd?

Ny ägare medför ofta ett nytt kollektivavtal, vilket kan innebära skillnader i allt från semester till lön. Om den nya ägaren över huvud taget har ett kollektivavtal. Oavsett om det är ett stort bolag eller ett litet personalkooperativ som tar över verksamheten påverkas din trygghet, förmåner och karriärmöjligheter – positivt eller negativt.

Vad händer om bolaget redan har någon anställd med min kompetens? Kan jag vara kvar i kommunen? Hur påverkas min lön? Vad händer med sparad semester? Kan jag bli uppsagd, eller förbättras mina möjligheter att göra karriär? Frågorna kan vara många.

Ta stöd av Vision i förändringen. Vi har lång erfarenhet av privatiseringar och kan guida dig i övergången. Vi hjälper dig att dra fördel av förändringen och att undvika fällorna. Kontakta ditt Vision-ombud eller Vision Direkt på 0771 44 00 00 om din verksamhet ska privatiseras!

Nyheter

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum