Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Ska din arbetsplats privatiseras?

När en verksamhet privatiseras kan det bli stora förändringar för dig som anställd. Här kan du läsa om vad du ska tänka på om din arbetsplats ska övergå till en privat verksamhet.

En privatisering kan handla om flera olika saker: försäljning, avknoppning av verksamhet, övertagande, utläggning på entreprenad eller bolagisering.

Ofta talas det om fördelar i form av sänkta kostnader för skattebetalarna och ökad valfrihet för brukarna. Men vad betyder en privatisering för dig som anställd?

Kolla upp kollektivavtalet

En ny ägare medför ofta ett nytt kollektivavtal, vilket kan innebära skillnader i allt från semester till lön. Om den nya ägaren över huvud taget har ett kollektivavtal, det vill säga.

Oavsett om det är ett stort bolag eller ett litet personalkooperativ som tar över verksamheten påverkas din trygghet, förmåner och karriärmöjligheter – positivt eller negativt.

Vänd dig till Vision med frågor

Frågorna om din egen anställning kan vara många. Några exempel kan vara:

  • Vad händer om bolaget redan har någon anställd med min kompetens?
  • Kan jag vara kvar i kommunen?
  • Hur påverkas min lön?
  • Vad händer med sparad semester?
  • Kan jag bli uppsagd, eller förbättras mina möjligheter att göra karriär? 

Ta stöd av Vision i förändringen. Vi har lång erfarenhet av privatiseringar och kan guida dig i övergången. Vi hjälper dig att dra fördel av förändringen och att undvika fällorna. Kontakta ditt Vision-ombud eller Vision Direkt.

Kontakta Vision

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar