Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Kvinna pratar i telefon och antecknar.

Privatisering – så påverkas du som anställd

Ska din arbetsplats privatiseras? En privatisering kan innebära stora förändringar för dig som är anställd. Här kan du läsa om vad du ska tänka på om din arbetsplats ska övergå till en privat verksamhet.

En privatisering kan handla om flera olika saker: försäljning, avknoppning av verksamhet, övertagande, utläggning på entreprenad eller bolagisering.

Ofta talas det om fördelar med privatisering, i form av sänkta kostnader för skattebetalarna och ökad valfrihet för brukarna. Men vad betyder en privatisering för dig som är anställd?

Kolla upp den nya ägarens kollektivavtal

En ny ägare medför ofta ett nytt kollektivavtal, vilket kan innebära skillnader i allt från semester till lön. Om den nya ägaren över huvud taget har ett kollektivavtal, det vill säga.

Oavsett om det är ett stort bolag eller ett litet personalkooperativ som tar över verksamheten påverkar ägarbytet din trygghet, förmåner och karriärmöjligheter – positivt eller negativt.

Kollektivavtal

Vänd dig till Vision med frågor om privatisering

Vid en privatisering kan du ha många frågor om hur din egen anställning påverkas. Här är några exempel:

  • Vad händer om bolaget redan har någon anställd med min kompetens?
  • Kan jag vara kvar i kommunen?
  • Hur påverkas min lön?
  • Vad händer med sparad semester?
  • Kan jag bli uppsagd, eller förbättras mina möjligheter att göra karriär? 

Ta stöd av Vision i förändringen. Vi har lång erfarenhet av privatiseringar och kan vägleda dig i övergången. Vi hjälper dig att dra fördel av förändringen och att undvika fällorna. Kontakta ditt Vision-ombud eller Vision Direkt.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss