Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Uppsägning och avsked

Vill du avbryta din anställning, eller har du blivit uppsagd eller avskedad av arbetsgivaren? Då har du rättigheter både enligt lag och det kollektivavtal som gäller på din arbetsplats.

En anställning kan upphöra på olika sätt. Du kan säga upp dig själv, bli uppsagd av arbetsgivaren, eller så löper din anställning ut efter en begränsad tid. I allvarliga fall kan du också bli avskedad.

Vilka regler som gäller beror på omständigheterna kring hur anställningen avslutades.

Egen uppsägning

Om du säger upp dig själv beror uppsägningstiden på vilken typ av anställning du har. Du behöver inte ange något skäl till varför du avslutar din egen anställning.

Egen uppsägning

Uppsägningstid

Uppsagd av arbetsgivaren

Arbetsgivaren behöver ha sakliga skäl för att säga upp en anställd. Sakliga skäl kan vara antingen arbetsbrist eller personliga skäl.

Uppsagd av arbetsgivaren

Varsel och neddragningar

Visstidsanställning löper ut

Har du en tidsbegränsad visstidsanställning löper den ut vid den uppgjorda anställningstidens slut, om inte du och arbetsgivaren förlänger anställningen eller kommer överens om att avsluta den i förtid.

Anställningsformer

Avsked

En medarbetare som har misskött sig grovt i arbetet kan bli avskedad. Då upphör anställningen direkt, utan någon uppsägningstid. Avsked kan bli aktuellt vid brott på arbetsplatsen eller grov illojalitet mot arbetsgivaren.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss