Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Trött kvinna lutar huvudet mot handen.

Om du blir sjukskriven

Om du är sjuk har du rätt att stanna hemma från jobbet och vara sjukskriven. Men hur länge kan du egentligen vara sjukskriven? Och vad behöver du tänka på när du är sjukskriven en längre tid? Om det kan du läsa på den här sidan.

Hur länge kan du vara sjukskriven?

Det finns inte någon gräns för hur länge du kan vara sjukskriven, men målet är att du så snart som möjligt ska komma tillbaka i arbete. Det är Försäkringskassan som fattar beslut om sjukskrivning.

Om du är sjuk en längre tid kommer Försäkringskassan att regelbundet pröva din förmåga att arbeta. Det kallas för rehabiliteringskedjan. Syftet är att redan tidigt fokusera på att komma tillbaka till jobbet. Därför är det viktigt att du har koll på vad du behöver tänka på när du är sjukskriven. Nedan går vi igenom de viktigaste punkterna. 

Viktigt att tänka på om du är sjukskriven

Var med i a-kassan

Från dag 181 dras sjukpenningen in om du bedöms ha arbetsförmåga på någon del av arbetsmarknaden. Då måste du söka annat jobb. Är du medlem i a-kassan kan du då ha rätt till ersättning baserat på din inkomst.

A-kassan och Vision

Håll kontakt med Försäkringskassan

Du måste alltid själv veta var i rehabiliteringskedjan du befinner dig och vad som förväntas av dig. Försäkringskassan kan begära ett utlåtande om din arbetsförmåga. Då ska du begära att din arbetsgivare så snart som möjligt gör utlåtandet tillsammans med dig och ser till att det skickas in.

Håll kontakt med arbetsgivaren

Du måste ta reda på om du förväntas komma till arbetet eller delta i någon form av rehabiliteringsåtgärd eller utredning. Du måste besöka företagshälsovård eller annan anvisad läkare om arbetsgivaren begär det. Kontakta Vision om du är osäker.

Rehabiliteringsplan

Prata med Arbetsförmedlingen

Om du bedöms ha någon arbetsförmåga utanför din arbetsplats efter sjukskrivningsdag 181 måste du söka annat arbete. Kontakta därför Arbetsförmedlingen. Det är en förutsättning för att du ska kunna få ersättning från a-kassan och behålla din sjukpenningsgrundande inkomst (SGI).

Kontakta gärna Arbetsförmedlingen redan i ett tidigt skede. Från och med dag 91 finns nämligen möjligheten att söka tjänstledigt för att pröva nytt arbete.

Bli medlem i Vision

Som medlem i Vision kan vi stötta dig i dialogen med arbetsgivaren och ställa krav på att arbetsgivaren anpassar ditt arbete. Vision ska vara ditt stöd och bollplank. Regelverket är ibland oklart, så kontakta hellre Vision en gång för mycket än för lite!

Kontakta Vision

Din medlemsavgift till Vision vid sjukskrivning

Du betalar medlemsavgift till Vision utifrån vad du har för inkomst. Inkomsten kan vara i form av exempelvis lön, sjukpenning, a-kasseersättning eller föräldrapenning. Avgiften räknas ut i procent av din inkomst.

Om du har sjukersättning på 100 procent har du rätt till minimiavgiften för medlemskap i Vision. Det gäller även om du är arbetslös utan ersättning.

Kontakta Vision så snart som möjligt om din inkomst ändras på grund av sjukskrivning, så att du får rätt avgift. Du kan också ändra dina uppgifter själv på Mina sidor. När du har sjukpenning kan din avgift ändras från fjärde månaden du är sjukskriven.

Visions medlemsavgifter

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss