Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • En chef samtalar med två anställda.

Kvittningslagen

Kvittningslagens fulla namn är lagen om arbetsgivares kvittningsrätt. Lagen talar om vad som gäller om en arbetsgivare av misstag har betalat ut för mycket i lön.

Om du har fått för mycket lön

Kvittningslagen gäller om din arbetsgivare av misstag har betalat ut för mycket lön till dig. Enligt lagen har arbetsgivaren inte rätt att utan vidare dra av det på din nästa löneutbetalning.

I stället säger kvittningslagen att arbetsgivaren först ska söka ditt medgivande till kvittning. Först därefter kan kvittningen ske, antingen med eller utan ditt medgivande. Om du inte har gått med på kvittning krävs en klar och förfallen fordran.

Lag om arbetsgivares kvittningsrätt (riksdagen.se)

Fel lön – vems ansvar?

Grundregeln är att den som har fått fel lön ska betala tillbaka, helst genom att komma överens med arbetsgivaren om en avbetalningsplan om det gäller större belopp. Den som har förbrukat en felaktig löneutbetalning i god tro kan dock slippa betala tillbaka.

En del av lönen kan vara skyddad mot kvittning, om den uppenbart behövs för att försörja familjen.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss