Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Arbetsmiljö

Det ska kännas bra att gå till jobbet, och ingen ska behöva bli sjuk på grund av sitt arbete. Det är utgångspunkten för Visions arbete. Här hittar du verktyg för att arbeta systematiskt för en bra arbetsmiljö – såväl den fysiska och digitala som den organisatoriska och sociala arbetsmiljön.

Vad är arbetsmiljö?

Arbetsmiljö handlar om förhållandena på arbetsplatsen, hur du trivs på jobbet och dina förutsättningar att göra ett bra jobb. Det är arbetsgivaren som är ansvarig för arbetsmiljön, men som medarbetare och medlem i Vision kan du också vara med och påverka.

Det finns flera olika delar av arbetsmiljön: fysisk, digital och organisatorisk och social arbetsmiljö.

Fysisk arbetsmiljö

Digital arbetsmiljö

Organisatorisk och social arbetsmiljö

Så jobbar Vision med arbetsmiljö

Visions medlemmar vill ha mänskligt arbetsliv – en plats där vi tillåts brinna för något och har rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Där vi inte behöver jobba över varje kväll eller blir sjuka av stress. Hur trivs du på jobbet? Hur kan framtidens arbetsliv bli ännu bättre?

Vi finns på din arbetsplats för att lyfta arbetsmiljö­frågor med arbetsgivaren, och våra skyddsombud får utbildning för att kunna bevaka arbetsmiljön hos er. Om du skulle må dåligt av ditt jobb finns vi som stöd och bollplank. Kontakta Vision på din arbetsplats eller ring Vision Direkt.

Hitta din avdelning eller klubb

Kontakta Vision

Vad säger lagen om arbetsmiljö?

Arbetsmiljölagen reglerar hur arbetsplatser ska arbeta med arbetsmiljö. Dessutom finns det föreskrifter som beskriver mer detaljerat hur olika delar av arbetsmiljöarbetet ska gå till.

Arbetsmiljölagen

Checklistor och verktyg för att jobba med arbetsmiljö

Här hittar du verktyg för arbetet med arbetsmiljön på din arbetsplats. Materialet vänder sig i första hand till dig som är skyddsombud eller huvud­skyddsombud, och också till dig som är chef.

Verktygen handlar bland annat om hur ni kan arbeta med systematiskt arbetsmiljö­arbete (SAM) och organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA).

Suntarbetslivs material

Skyddsronder och checklistor (suntarbetsliv.se)

Verktyg och utbildningar (suntarbetsliv.se)

SAM-verkstan (suntarbetsliv.se)

Prevents material

Checklistor för att undersöka arbetsmiljön (prevent.se)

Arbetsmiljöverkets material

Rapportera tillbud (av.se)

Checklistor från Arbetsmiljöverket (av.se)

Komma igång med arbetsmiljöarbetet (av.se)

Är du chef?

Som chef är du särskilt viktig för arbetsmiljön. Din arbetsgivare måste ge dig de förutsättningar du behöver. Du kan få stöd i ditt uppdrag av Vision Chef.

Vision Chef

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss