Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Arbetsmiljö

Ingen ska behöva bli sjuk på grund av ohälsosam arbetsbelastning eller kränkande särbehandling på jobbet. Det är utgångspunkten för Visions arbete. Det finns bra verktyg för att arbeta systematiskt för en bra arbetsmiljö – såväl den fysiska som den organisatoriska och sociala arbetsmiljön.

Visions medlemmar vill ha mänskligt arbetsliv – en plats där vi tillåts brinna för något och har rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Där vi inte behöver jobba över varje kväll eller blir sjuka av stress. Hur trivs du på jobbet? Hur kan framtidens arbetsliv bli ännu bättre?

Vi finns på din arbetsplats för att lyfta arbetsmiljöfrågor med arbetsgivaren, och våra skyddsombud får utbildning för att kunna bevaka arbetsmiljö­frågorna hos er. Om du skulle må dåligt av ditt jobb finns vi som stöd och bollplank. Kontakta Vision på din arbetsplats eller ring Vision Direkt.

Hitta din avdelning eller klubb

Kontakta Vision

Tips: Ordna en aktivitet för arbetsmiljön

Vilka frågor engagerar er på din arbetsplats? Hur ser det ut med arbetsbelastning och stress, den digitala arbetsmiljön eller mångfald hos er?

I Visions engagemangskiosk kan du själv plocka ihop material för en aktivitet på din arbetsplats, utifrån era egna intressen och dina egna förutsättningar. Du väljer själv hur lång tid aktiviteten ska ta.

Engagemangskiosken

Samtalsstöd som gör vardagen enklare

Om du har personförsäkringar via Vision har du tillgång till tjänsten Tusen frågor – Ett nummer. Det innebär att du kan få kostnadsfritt samtalsstöd när du behöver det.

Tjänsten är tillgänglig dygnet runt och erbjuder professionell vägledning under full sekretess. Det kan gälla relationer, mobbning, missbruk, ekonomi eller juridik, både i jobbet och i privatlivet. De som svarar är socionomer, psykologer, jurister och ekonomer.

Samtalsstödet Tusen frågor – Ett nummer

Vad säger lagen om arbetsmiljö?

Arbetsmiljölagen reglerar hur arbetsplatser ska arbeta med arbetsmiljö. Dessutom finns det föreskrifter som beskriver mer detaljerat hur olika delar av arbetsmiljöarbetet ska gå till.

Arbetsmiljölagen

Samlingssida för arbetsmiljöarbetet i coronatider

Med anledning av covid-19-pandemin har Suntarbetsliv tagit fram en samlingssida för arbetsmiljöarbetet i tider av corona.

Arbetsmiljöarbete i tider av corona (suntarbetsliv.se)

Är du chef?

Som chef är du särskilt viktig för arbetsmiljön. Din arbetsgivare måste ge dig de förutsättningar du behöver. Du kan få stöd i ditt uppdrag av Vision Chef.

Vision Chef