Arbetsmiljö
Visions medlemmar vill ha mänskligt arbetsliv - en plats där vi tillåts brinna för något och har rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Där vi inte behöver jobba över varje kväll eller blir sjuka av stress. Hur trivs du på jobbet? Hur kan framtidens arbetsliv bli ännu bättre?
Utgångspunkten för Visions arbete är att ingen ska behöva bli sjuk på grund av ohälsosam arbetsbelastning eller kränkande särbehandling på jobbet. För att motverka det finns bra verktyg för att arbeta systematiskt för en bra arbetsmiljö. Det gäller såväl den organisatoriska och sociala som den fysiska arbetsmiljön.
Vi finns på din arbetsplats för att lyfta arbetsmiljöfrågor med arbetsgivaren, och våra skyddsombud får utbildning för att kunna bevaka arbetsmiljöfrågorna hos er. Om du skulle må dåligt av ditt jobb finns vi som stöd och bollplank. Kontakta Vision på din arbetsplats eller ring Vision Direkt i så fall.
Hitta din avdelning eller klubb
Kontakta Vision
Arbetsmiljö (av.se)
Samlingssida för arbetsmiljöarbetet i coronatider
Med anledning av rådande situation har Suntarbetsliv tagit fram en partsgemensam samlingssida för arbetsmiljöarbetet i tider av corona.
Arbetsmiljöarbete i tider av corona (suntarbetsliv.se)
Är du chef?
Då är du särskilt viktig för arbetsmiljön. Därför måste din arbetsgivare ge dig de förutsättningar som behövs för att ta ansvar för arbetsmiljön. Vision chef ger dig också stöd för ditt arbetsmiljöuppdrag.
Arbetsmiljö för chefer
Tips: Det här kan du göra!
Vad engagerar er på din arbetsplats? Hur är det med arbetsbelastning och stress? Hur ser er digitala arbetsmiljö ut? Hur ser det ut med mångfald hos er? I Engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar. Du väljer själv hur lång tid det ska ta.
Engagemangskiosken
Samtalsstöd som gör vardagen enklare
Med tjänsten Tusen frågor - ett nummer får du möjlighet till kostnadsfritt samtalsstöd när du behöver det. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt, och erbjuder professionell vägledning under full sekretess. Det kan gälla relationer, mobbning, missbruk eller ekonomi och juridik, både i jobbet och i privatlivet. De som svarar är socionomer, psykologer, jurister och ekonomer.
Samtalsstödet Tusen frågor - ett nummer
Checklistor, skyddsronder och mallar för en bättre arbetsmiljö
Här hittar du verktyg som kan underlätta arbetet med arbetsmiljön och hjälpa just din arbetsplats att få en så bra arbetsmiljö som möjligt. Materialet vänder sig i första hand till dig som är chef, skyddsombud eller huvudskyddsombud.
Verktygen handlar bland annat om hur du kan arbeta med systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) och organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA).
Suntarbetslivs material
Prevents material
Arbetsmiljöverkets material
Visions material