Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • En man tar hand om sin dotter.

Lagen om rätt till ledighet av trängande familjeskäl

Lagen om rätt till ledighet av trängande familjeskäl ger rätt till ledighet vid akuta situationer i privatlivet, till exempel om en familjemedlem blir allvarligt sjuk.

Vad innebär lagen?

Genom lagen om rätt till ledighet av trängande familjeskäl har du en obegränsad rätt till ledighet vid akuta situationer där det är absolut nödvändigt att du närvarar som familjemedlem. Lagen gäller alltså när en akut och oförutsedd sjukdom eller olycka inträffar i familjen.

Det finns inget krav på hur länge du ska ha varit anställd för att omfattas av lagen. Lagen ger dig dock inte rätt till betald ledighet.

Din rätt till ledighet upphör när grunden för din ledighet upphör, det vill säga när din närvaro hos familjemedlemmen inte längre är absolut nödvändig.

Kollektivavtal kan ge betald ledighet vid familjeangelägenheter

Lagen ger inte rätt till någon betald ledighet. Däremot ger vissa kollektivavtal rätt till lön under ledighet för enskilda angelägenheter. Är du till exempel anställd i en kommun eller region kan du få behålla lönen i upp till tio dagar per kalenderår om det finns synnerliga skäl för ledigheten, till exempel familjeangelägenheter som begravning.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss