Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

warning icon

Mina Sidor

Ledighet

Du har rätt till ledighet från jobbet av olika skäl. Semester, föräldraledighet och studieledighet är några exempel. Här kan du läsa mer om vilka rättigheter du har att vara ledig.

Du har rätt till ledighet enligt lag

En del ledighet har du rätt till enligt lag. Lagstadgad rätt till ledighet gäller oavsett arbetsgivare eller om ni har kollektivavtal på arbetsplatsen. De exakta villkoren för ledigheten ser olika ut beroende på vilken typ av ledighet det handlar om.

Varje år har du till exempel rätt till semester enligt lagen. Du har också rätt att vara ledig när du får barn eller vill studera. 

Semesterregler

Föräldraledighet

Du kan ha utökad rätt till ledighet i kollektivavtalet

Kollektivavtalet kan ge dig ytterligare möjligheter till ledighet. Till exempel kan du söka tjänstledighet för olika skäl eller få extra ledigt i samband med röda dagar.

Avtalet kan också innebära extra semesterdagar eller annat som utökar den rätt till ledighet som lagen tar upp.

Tjänstledighet

Röda dagar och helgdagar

Har du frågor om ledighet?

Kontakta gärna Vision Direkt om du inte har fått svar på dina frågor om ledighet.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss