Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • En kvinna knappar på dator bredvid sin lekande dotter.

Föräldraledighetslagen

Enligt föräldraledighetslagen har du som förälder rätt att vara ledig för att ta hand om ditt barn. Här kan du läsa en sammanfattning av det viktigaste från lagen om föräldraledighet.

Former av föräldraledighet i lagen

Det finns flera olika former för föräldraledighet som omfattas av föräldraledighetslagen. Här kan du läsa om vilka regler som gäller.

Vad säger föräldraledighetslagen om att gå ner i tid?

När du är föräldraledig kan du gå ner i tid med eller utan föräldrapenning. 

  • Gå ner i tid med föräldrapenning. Som förälder har du rätt till förkortning av din normala arbetstid. Du kan förkorta arbetstiden med tre fjärdedelar, hälften, en fjärdedel eller en åttondel, om du tar ut föräldrapenning i motsvarande mån.
  • Gå ner i tid utan föräldrapenning. Du har rätt att förkorta din normala arbetstid (100 procent) med högst 25 procent, oavsett om du har föräldrapenning eller inte. Det innebär att du får jobba lägst 75 procent fram till barnet fyllt åtta år, eller ännu inte har avslutat sitt första skolår.

Arbetstid

Mammaledighet före och efter förlossning

Som kvinna har du rätt till hel ledighet minst sju veckor före beräknad förlossning och sju veckor efter förlossningen. Du har också rätt att vara ledig för att amma barnet. Du kan vara mammaledig oavsett om du har föräldrapenning eller inte.

Hel föräldraledighet

Som förälder har du rätt till hel ledighet, antingen med eller utan föräldrapenning, tills barnet blir 18 månader. Efter det har du bara rätt till hel ledighet om du har hel föräldrapenning. Du har rätt att ta ut föräldra­ledigheten i en sammanhängande period eller dela upp den på högst tre perioder per år. Om du vill dela upp föräldra­ledigheten på något annat sätt ska du prata med din chef och se vad ni kan komma överens om.

Ledighet för tillfällig vård av barn

Under den tid som du får tillfällig föräldra­penning från Försäkringskassan har du rätt till ledighet för vård av barn om barnet är sjukt.

Prata med arbetsgivaren om din föräldraledighet

Enligt föräldraledighetslagen ska du anmäla din föräldraledighet till din arbetsgivaren minst två månader före ledigheten börjar, eller så snart som möjligt om det inte går. Detta gäller dock inte för mammaledighet och ledighet med tillfällig föräldrapenning.

Du kan också förkorta arbetstiden för att vara hemma med ditt barn. Då säger föräldraledighetslagen att arbetsgivaren ska ta hänsyn till dina önskemål om när du vill förlägga din ledighet, om det inte medför påtaglig störning i verksamheten.

När du vill börja arbeta igen ska du meddela arbetsgivaren senast en månad innan du tänker komma tillbaka.

Föräldraledig

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss