Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • En kvinna knappar på dator bredvid sin lekande dotter.

Föräldraledighetslagen

Enligt föräldraledighetslagen har du som förälder rätt att vara ledig för att ta hand om ditt barn.

Former av föräldraledighet

Det finns flera olika former för föräldraledighet som omfattas av föräldraledighetslagen.

Mammaledighet

Kvinnor har rätt till hel ledighet minst sju veckor före beräknad förlossning och sju veckor efter förlossningen. Du har också rätt att vara ledig för att amma barnet. Mammaledighet behöver inte förenas med att föräldrapenning betalas ut.

Hel föräldraledighet

Som förälder har du rätt till hel ledighet, med eller utan föräldrapenning, fram till att barnet blir 18 månader. Efter det har du rätt till hel ledighet, men bara under förutsättning att du då har hel föräldrapenning.

Du har rätt att ta ut föräldraledigheten i en sammanhängande period eller dela upp den på högst tre perioder per år. Vill du göra en annan uppdelning ska du prata med din chef och se vad ni kan komma överens om.

Delledighet med föräldrapenning

Som förälder har du rätt till förkortning av din normala arbetstid. Du kan förkorta med tre fjärdedelar, hälften, en fjärdedel eller en åttondel, om du tar ut föräldrapenning i motsvarande mån.

Delledighet utan föräldrapenning

Oavsett föräldrapenning har du rätt att förkorta din normala arbetstid (100 procent) med högst 25 procent. Det innebär att du får jobba lägst 75 procent fram till barnet fyllt åtta år, eller ännu inte har avslutat sitt första skolår.

Ledighet för tillfällig vård av barn

Under den tid som du får tillfällig föräldrapenning från Försäkringskassan har du rätt till ledighet för vård av barn.

Prata med arbetsgivaren om din föräldraledighet

När du vill vara föräldraledig ska du anmäla det till din arbetsgivare minst två månader före ledigheten börjar, eller så snart som möjligt om det inte går. Detta gäller dock inte för mammaledighet och ledighet med tillfällig föräldrapenning.

Du kan också förkorta arbetstiden för att vara hemma med ditt barn. Då säger lagen att arbetsgivaren ska ta hänsyn till dina önskemål om när du vill förlägga din ledighet, om det inte medför påtaglig störning i verksamheten.

När du vill börja arbeta igen efter ledigheten ska du meddela arbetsgivaren senast en månad innan du tänker komma tillbaka.

Föräldraledighetslagen (riksdagen.se)

En arbetsplats för alla

Vision jobbar för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling.

En arbetsplats för alla

Jämställdhet

Kvinnor och män ska ha lika rättigheter och praktiska möjligheter till arbete, inflytande och utveckling i sitt yrke och på sin arbetsplats.

Jämställdhet