Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

En arbetsplats för alla

Vision jobbar för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Här får du tips på hur du kan bidra till ett mer öppet, inkluderande och mänskligt arbetsliv. Målet är att skapa en arbetsplats för alla – för att du som medlem ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv.

Har du en minut?

Orden vi använder spelar roll. Så vad är egentligen okej att säga på jobbet?

Testa din jargong

Har du tre minuter? 

Under de senaste 100 åren har många positiva förändringar skett som bidragit till ett mer jämlikt samhälle. Se Visions kortfilm (klicka på play-knappen i filmen längst upp på sidan) om hur det gick till när kvinnor i Sverige fick rösträtt, när jämställdhetslagen trädde i kraft och vad som återstår att göra – för att skapa en arbetsplats för alla.  

Har du 20 minuter?  

Gå Visions e-utbildning En arbetsplats för alla, en kompetensutveckling om mångfald på bara 20 minuter. I slutet av utbildningen kan du ge dig själv några konkreta uppgifter som du kan tänka på i din vardag på jobbet. Du behöver inte vara inloggad för att gå denna utbildning och dina svar registreras inte.

E-utbildningen En arbetsplats för alla

Har du mer tid?

Genom att arbeta medvetet med mångfald på arbetsplatsen ökar både öppenhet och respekten för varandra. Diskrimineringslagen är en viktig del i arbetet. Det förebyggande arbetet, de så kallade aktiva åtgärderna, är en förutsättning för att skapa en arbetsplats för alla. Det är också något som arbetsgivaren är skyldig att arbeta med, tillsammans med facket. Vi har tagit fram tips och stöd för dig som är förtroendevald eller chef:

Checkpoint - ett samtal om diskriminering på arbetsplatsen

I ett samtal med Checkpoint, en ny podd om mångfald, deltar Vision i ett avsnitt där vi tydliggör dina rättigheter som arbetstagare och arbetsgivarens ansvar för det förebyggande arbetet. Självklart får du också veta hur Vision kan stötta - både i det förebyggande arbetet och om du skulle bli utsatt själv.

Lyssna på avsnittet (spotify.com)

Om du utsätts för diskriminering på din arbetsplats 

Ta kontakt med Vision! Du kan välja att prata med ditt närmaste Vision-ombud, din lokala avdelning eller klubb eller höra av dig till Vision Direkt.

Kontakta Vision

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar