Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

warning icon

Systemunderhåll för Mina sidor

  • Medarbetare hjälper en papperslös.

Fackligt center för papperslösa

Fackligt center för papperslösa är förening som arbetar för att förhindra att papperslösa och asylsökande utnyttjas på arbetsmarknaden. Vision är en del av detta arbete.

Den som är i Sverige utan tillstånd löper stor risk att utnyttjas av oseriösa arbetsgivare. Många papperslösa saknar information om regler för löner, arbetsmiljö och arbetsvillkor. Men lagarna på svensk arbetsmarknad gäller för alla arbetstagare – även för papperslösa.

Fackligt center för papperslösa finns för att förhindra att papperslösa och asylsökande utnyttjas på arbetsmarknaden, och för att stödja dem som har råkat illa ut. Det är ett samarbete mellan de fackliga organisationerna TCO (där Vision är medlem), LO och SACO.

Så här kan papperslösa få hjälp

Papperslösa kan ringa en särskild telefonlinje för papperslösa klockan 8–20 på vardagar. Telefonnumret är 020-160 10 06. Telefonlinjen bemannas av Vision Direkt och ST Direkt. Papperslösa som kontaktar centret kan vara anonyma.

Mer information finns på Fackligt center för papperslösas webbplats.

Fackligt center för papperslösa (fcfp.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss