Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

Arvoden och annan skattepliktig ersättning

Om din avdelning eller klubb betalar ut arvode, förlorad arbetsförtjänst (ersättning när löneavdrag har skett) eller annan skattepliktig ersättning till någon måste ni följa skattereglerna för detta. Här finns en sammanfattning av vilka regler som gäller.

De flesta ersättningar är skattepliktiga

I princip alla utbetalningar till enskilda personer är skattepliktiga, med några undantag.

Undantag kan vara

  • ersättning för utlägg mot kvitto
  • milersättning upp till Skatteverkets gräns­belopp vid resa med egen bil
  • traktamente, men då krävs att vissa villkor är uppfyllda. Bland annat är det bara skattefritt när traktamentet följer Skatteverkets belopps­gränser och när övernattning sker.

Traktamente och bilersättning (skatteverket.se)

Avdelningar och klubbar är skyldiga att dra skatt om ni under året betalar ut 1 000 kronor eller mer till en person utan F-skattsedel. Då måste ni också betala arbetsgivar­avgift. Arbetsgivar­avgiften blir en extra kostnad, medan skatten dras från ersättningen. Ersättningen ska redovisas i en arbetsgivar­deklaration som ni lämnar in till Skatteverket.

Ni är också skyldiga att informera betalnings­mottagaren om vad ni har redovisat om hen till Skatteverket. Det ska ni göra senast den dagen som arbetsgivar­deklarationen ska ha kommit in till Skatteverket.

Arbetsgivardeklaration

Mall för uträkning

Använd Visions interaktiva mall för att få fram de siffror du behöver för att redovisa arvoden. Redovisningen gör du i arbetsgivar­deklarationen.

Räkna ut arvode

Rekommendation för arvoden i avdelningar och klubbar (pdf)

Ersättning för resa med egen bil

Om ni ska betala ersättning för resa med egen bil, så kallad mil­ersättning, rekommenderas att ni använder Skatteverkets gräns för skattefri bil­ersättning för resa med egen bil. Belopp över detta måste hanteras med regler för skatte­avdrag och arbetsgivar­avgift.

Gräns för skattefri bilersättning (skatteverket.se)

Kostnadsersättning för bil­ersättning ska redovisas i arbetsgivar­deklarationen.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss