Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Arvoden och annan skattepliktig ersättning

Om din avdelning eller klubb betalar ut arvode, förlorad arbetsförtjänst (ersättning då löneavdrag skett) eller annan skattepliktig ersättning till någon måste ni följa skattereglerna för detta. Här finns en sammanfattning av vilka regler som gäller.

De flesta ersättningar är skattepliktiga

I princip alla utbetalningar till enskilda personer är skattepliktiga, med några undantag.

Undantag kan vara

  • ersättning för utlägg mot kvitto.
  • milersättning upp till Skatteverkets gränsbelopp vid resa med egen bil.
  • traktamente, men då krävs att vissa villkor är uppfyllda. Bland annat är det bara skattefritt när traktamentet följer Skatteverkets beloppsgränser och när övernattning sker. 

    Traktamente (skatteverket.se)

Avdelningar och klubbar är skyldiga att dra skatt om ni under året betalar ut 1 000 kronor eller mer till en person utan F-skattsedel. Då måste ni också betala arbetsgivaravgift. Arbetsgivaravgiften blir en extra kostnad, medan skatten dras från ersättningen. Ersättningen ska redovisas i en arbetsgivardeklaration som ges in till Skatteverket.

Ni är också skyldiga att informera betalningsmottagaren om vad ni har redovisat om denne till Skatteverket. Det ska ni göra senast den dagen som arbetsgivardeklarationen ska ha kommit in till Skatteverket.

Arbetsgivardeklaration

Mall för uträkning

Använd Visions interaktiva mall för att få fram de siffror du behöver för att redovisa arvoden. Redovisningen gör du i arbetsgivardeklaration.

Interaktiv mall för uträkning av arvoden

Förbundsstyrelsens rekommendation för arvoden (pdf)

Ersättning för resa med egen bil

Om ni ska betala ersättning för resa med egen bil, så kallad milersättning, rekommenderas att ni använder Skatteverkets gräns för skattefri bilersättning för resa med egen bil. Belopp över detta måste hanteras med regler för skatteavdrag och arbetsgivaravgift.

Gräns för skattefri bilersättning (skatteverket.se)

Kostnadsersättning för bilersättning ska redovisas i arbetsgivardeklarationen.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar