Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Ledamot i Vision-styrelse

Som ledamot i en Vision-styrelse har du ett spännande och viktigt uppdrag. I ditt styrelseuppdrag ingår det bland annat att ta initiativ till intresseförhandlingar, ordna utbildningar, ta fram en strategisk verksamhetsplan och ställa frågan till dem som kan gå med i Vision. Här har vi samlat det du behöver för att komma igång!

Styrelsens uppdrag

Styrelsen har flera olika uppdrag och det kanske viktigaste är att jobba med organisering och rekrytering till Vision. Att stötta och peppa ombud och medlemmar är en annan viktig uppgift. Informera medlemmarna regelbundet om vad styrelsen gör, och bjud alltid in till dialog så att styrelsen har kunskap om aktuella frågor.

Det som formellt styr styrelsens arbete är

 • förbundsmötets och förbundsstyrelsens beslut
 • avdelningens eller klubbens ekonomi
 • er verksamhetsplan och budget
 • dialogen med medlemmarna

Som hjälp när ni i styrelsen diskuterar uppdrag med varandra, eller när ni diskuterar med ombud om finns stöd för dialogen. 

Dialog om mitt uppdrag (pdf)

Roller och ansvarsområden

När nya ledamöter väljs in i styrelsen kan det vara bra att berätta för varandra om era drivkrafter. Varje persons engagemang och kompetens är viktig. De olika ansvarsområdena som finns i uppdragshandlingen bör delas upp på ledamöterna i styrelsen. Det kan vara egna ansvarsområden, eller områden som ni delar på två och två.

Varje uppdrag finns tydligt beskrivet i uppdragshandlingar.

Exempel på ansvarsområden och roller

 • Ordförande
 • Vice ordförande
 • Rekryteringsansvarig
 • Jämställdhetsansvarig
 • Arbetsmiljöansvarig
 • Kassör
 • Ombudsansvarig
 • Utbildningsansvarig
 • Chefsombud
 • Huvudskyddsombud
 • Löneförhandlare
 • Sekreterare
 • Försäkringsinformatör

Utbildningar för styrelsemedlemmar

Vet du vilka utbildningar som de övriga i styrelsen har gått? Ta gärna tid på ett styrelsemöte till att se över vilka utbildningar som finns, och vad ni själva behöver fylla på med för kunskap. Vision erbjuder ett stort utbud av utbildningar.

Utbildningar för förtroendevalda

E-utbildningar

Rekrytera tillsammans med ombuden

Diskutera regelbundet i styrelsen hur ni jobbar med rekrytering. Peppa varandra och dela med er av goda exempel.

Ombuden har en viktig roll i rekryteringsarbetet. Ofta är det ombudet som har bästa chansen att vara först att ställa frågan till en blivande medlem. Hur jobbar ni med ombuden? Ett sätt kan vara regelbundna ombudsträffar med information och peppning från styrelsen. Ett annat kan vara information i nyhetsbrev. Att se till att det finns ombud på alla arbetsplatser är en viktig del i arbetet att rekrytera och organisera.

Ställ frågan - rekrytera medlemmar

Räkna facklig tid

Mall: Räkna facklig tid (excel)

Verksamhetsberättelse

Mall: Verksamhetsberättelse (docx)

Intresseförhandling

Vilka villkor skulle göra skillnad hos er? Intresseförhandla! Ett av de bästa verktygen för att få bättre villkor som rör en viss yrkesgrupp eller en viss arbetsplats.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar