Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Förtroendevald värvar nytt ombud.

Så kan du jobba för fler ombud

Vision är mitt inne i en storsatsning på att bli fler medlemmar och förtroendevalda. Här har vi samlat tips på hur ni kan väcka intresse för rollen som förtroendevald och hur ni kan ta hand de som visar intresse.

Berätta om rollen

För att få fler medlemmar att våga ta steget att bli ombud behöver vi skapa en förståelse för vad uppdraget kan innebära.

  • Bjud gärna in era medlemmar till regelbundna informationsträffar där ni ger information såväl som inspiration om rollen! Visa att ni gör skillnad och bjud in fler att vara med och påverka.
  • Berätta om de olika uppdrag som förtroendevald som finns i Vision. Det är viktigt att hitta ett område som just den personen du pratar med brinner lite extra för.
  • Ta kontakt och hjälp de enheter som inte har ett ombud och se om det finns medlemmar som vill engagera sig. Hjälp till att ordna ett val där de som kandiderar blir valda av medlemmarna. Visa att ni finns där som stöd genom processen och i uppdraget.
  • Det blir enklare och roligare tillsammans med fler ombud i verksamheten. Peppa att flera tar på sig uppdraget så att man kan hjälpas åt. Berätta gärna varför ni själva valt att engagera er och vad det ger er att vara förtroendevalda i Vision.

Ta hand om intresset

De som är intresserade av att bli ombud kan visa det på lite olika sätt. Dels genom att på egen hand ordna ett val, eller ta direktkontakt mer er i styrelsen.

Ett nytt sätt att visa nyfikenhet är möjligheten att kryssa i en intressemarkering på Mina sidor. Ni kan se intressemarkeringen i medlemslistan på Mina sidor. Om en person är intresserad är den markerad med en gul stjärna. Vi rekommenderar att ni loggar in och ser efter om ni har nya intressemarkeringar några gånger per månad, gärna varje vecka. Ta kontakt med de som har stjärnan och berätta mer om uppdraget och ge dem stöd i hur de ska gå tillväga för att bli valda. 

Mina sidor (logga in)

Stötta ombuden

En viktig uppgift för styrelsen är också att ta hand om de som väljs till ett uppdrag. Det kan såklart göras på många olika sätt, det är ni som vet vad som funkar bäst hos er!

Ett exempel är att ge en eller två personer i styrelsen ett extra ansvar för ombuden i verksamheten. De kan då till exempel ha regelbundna avstämningar och dialog med ombuden, tipsa om saker som är på gång och särskilt hälsa nya ombud välkomna. Berätta om hur det fackliga arbetet går till hos er och vilka förväntningar som finns på ombuden.

Onboarding från kansliet

Kansliorganisationen jobbar med en förbättrad onboarding-resa för nya ombud. I dagsläget skickas välkomstmejl ut från kansliet till nya Vision-ombud och skyddsombud. Under hösten kommer fler utskick att tillkomma och även skräddarsys för fler uppdrag.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss