Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Illustration. Verksamhetsåret för kassör och revisor.

Verksamhetsåret för kassör och revisor

Varje verksamhetsår innebär ett antal obligatoriska milstolpar för dig som revisor eller kassör.

Januari

  • Bokslut: Under januari och februari sammanställer kassören det tidigare verksamhetsåret. Resultat- och balansrapporter upprättas.
  • Revision: Revisorerna går igenom bokslutet och skriver rapport samt bedömer om de ska föreslå årsmötet ansvarsfrihet för styrelsen.

Februari

  • Årsmöte: Vid årsmötet tas frågan om ansvarsfrihet för styrelsen upp. Till grund för beslutet ligger bokslut och revisorernas rapport. Här väljs även delar av styrelsen. Kassör väljs vartannat år. Årsmötet ska hållas under första kvartalet.

April

  • Rapport till förbundet: Inom 15 dagar efter årsmötet, alltså senast den 15 april, ska verksamhetsberättelse och bokslut lämnas till förbundet. Görs inte det kommer utbetalningarna av avdelningsavgifterna att stoppas tills handlingarna kommit in.

Maj

  • Inkomstdeklaration: Om ni tidigare fått blanketten Inkomstdeklaration 3 från Skatteverket, eller har kapitalintäkter (räntor) på mer än 200 kr, ska inkomstdeklarationen skickas in. Exakt datum framgår på inkomstdeklarationen.

Oktober

  • Budget- och verksamhetsplanering: Inför höstmötet måste budget och verksamhetsplan tas fram. Vad planerar ni att genomföra nästa år? Vad får det kosta? Glöm inte att ta med eventuella arvoden, skatter och avgifter och till exempel bankavgifter i budgeten.

November

  • Höstmöte: På höstmötet beslutar medlemmarna om storleken på den lokala medlemsavgiften och budget och verksamhetsplan fastställs.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss