Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Illustration. Kommunikationsmedel.

Kommunikation, sociala medier och opinion

Det är styrelsens ansvar att vara tillgänglig och ge information till sina medlemmar. Hur gör ni det?

Opinionsbildning

Hur bidrar ni till att Vision syns och hörs? Det är tillsammans vi skapar bilden av Vision. Allas insatser är viktiga. På Visions center finns ansvariga personer som kan hjälpa er med lokal opinions­bildning.

Handbok: Så lyckas du med dina mediekontakter (pdf)

Forum och sociala medier

Hur ser ni till att potentiella medlemmar hör och ser det ni gör? Diskutera gärna i styrelsen och gör en plan för detta. Ett sätt att kommunicera med medlemmarna kan vara genom regelbundna nyhetsbrev. En facebooksida, Instagram eller andra sociala media kan vara ett annat.

Guide: Förtroendevald i sociala medier (pdf)

Kommunikation i rollen som förtroendevald

Din kommunikations­förmåga är viktig. I din roll som förtroendevald kommunicerar du löpande på arbetsplatsen, med medlemmar, styrelsen och i möten med andra fackförbund och arbetsgivaren. Du kommunicerar när du talar, när du lyssnar, när du rekryterar nya medlemmar och när du förhandlar.

Kommunikation handlar om att nå fram till varandra: att tala, lyssna och förstå. Kommunikation skapar relationer, binder individer samman till grupper och gör det möjligt att uppnå gemensamma mål. Din kommunikation är ett av dina viktigaste redskap i ditt uppdrag och i ditt ledarskap.

När kommunikationen brister uppstår lätt missförstånd och dåligt samarbete. Därför är det viktigt att fundera över hur du på bästa sätt ska kommunicera det som du vill förmedla.

Guide: Så skriver vi på Vision (pdf)

Hänvisa till Vision Direkt

Du behöver självklart inte svara på allt själv. Hänvisa till Vision Direkt när du inte är tillgänglig för att medlemmarna ska kunna få svar snabbt om de behöver det.

Du kan till exempel hänvisa till Vision Direkt i autosvar på mejlen eller på telefonsvararen när du inte kan svara.

Kontakta Vision

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss