Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Kommunikation, sociala medier och opinion

Det är styrelsens ansvar att vara tillgänglig och ge information till sina medlemmar. Hur gör ni det?

Opinionsbildning

Hur bidrar ni till att Vision syns och hörs? Det är tillsammans vi skapar bilden av Vision. Allas insatser är viktiga. På Visions center finns ansvariga personer som kan hjälpa er med lokal opinionsbildning. 

Handbok: Så lyckas du med dina mediekontakter (pdf)

Forum och sociala medier

Hur ser ni till att potentiella medlemmar hör och ser det ni gör? Diskutera gärna i styrelsen och gör en plan för detta. Ett sätt att kommunicera med medlemmarna kan vara genom regelbundna nyhetsbrev. En facebooksida, Instagram eller annan social media kan vara ett annat. 

Guide: Förtroendevald i sociala medier (pdf)

Kommunikation i rollen som förtroendevald

Din kommunikationsförmåga är viktig. I din roll som förtroendevald kommunicerar du löpande på arbetsplatsen, med medlemmar, styrelsen och i möten med andra fackförbund och arbetsgivaren. Du kommunicerar när du talar, när du lyssnar, när du rekryterar nya medlemmar och när du förhandlar.

Kommunikation handlar om att nå fram till varandra, att tala, lyssna och förstå. Kommunikation skapar relationer, binder individer samman till grupper och gör det möjligt att uppnå gemensamma mål. Din kommunikation är ett av dina viktigaste redskap i ditt uppdrag och i ditt ledarskap.

När kommunikationen brister, uppstår lätt missförstånd och dåligt samarbete. Därför är det viktigt att fundera över hur du på bästa sätt ska kommunicera det som du vill förmedla.

Hänvisa till Vision Direkt 

Du behöver självklart inte svara på allt själv. Hänvisa till Vision Direkt när du inte är tillgänglig, och för att medlemmarna ska kunna få svar snabbt om de behöver det.

Du kan till exempel hänvisa till Visions Direkt i autosvar på mejlen. Eller på telefonsvararen när du inte kan svara.

Kontakta Vision

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar