Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Arbetsgivardeklaration

Om avdelningen eller klubben betalar ut lön till någon behöver ni varje månad göra en arbetsgivardeklaration. Här kan du läsa om hur det går till.

Arbetsgivardeklarationen och betalning av skatten och arbetsgivaravgiften ska vara inne hos Skatteverket månaden efter utbetalningen. På Skatteverkets webbplats kan du se exakt vilket datum ni ska lämna deklarationen.

Fyll i arbetsgivardeklarationen hos Skatteverket

För utbetalningar av skattepliktig ersättning på 1 000 kronor eller mer per år ska du fylla i en arbetsgivardeklaration på individnivå. Det kan du göra antingen som inloggad på Skatteverkets webbplats eller på en blankett. Skatteverket skickar inte ut arbetsgivardeklarationer, utan du får hämta den via deras webbplats.

Även kostnadsersättning för tjänsteresor med egen bil ska du redovisa i arbetsgivardeklaration på individnivå.

Redovisa utbetalningar och skatteavdrag per betalningsmottagare. När du lämnat skattedeklaration ska du inte lämna någon kontrolluppgift.

Du ska informera betalningsmottagaren om vad du har redovisat om mottagaren till Skatteverket. Det ska du göra senast den dagen som arbetsgivardeklarationen ska ha kommit in till Skatteverket.

Redovisa mindre utbetalningar

Om utbetalningar till en anställd bara består av skattefri kostnadsersättning eller understiger 1 000 kronor per år är ersättningen undantagen från arbetsgivaravgift, och skatteavdrag behöver inte göras. Du måste ändå redovisa sådan ersättning till Skatteverket.

I dessa fall kan du välja att redovisa ersättningen antingen i en arbetsgivardeklaration eller genom att skicka en årlig kontrolluppgift. Tänk dock på att så fort den årliga ersättningen för en anställd uppgår till minst 1 000 kronor måste du redovisa hela beloppet genom att ge in arbetsgivardeklaration till Skatteverket.

Har du frågor? 

Kontakta Skatteverket i första hand om du har frågor om arbetsgivardeklarationen.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar