Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Två ledamöter samtalar i ett möte.

Formella möten

Här hittar du tips och mallar för möten, både årsmöten och styrelsemöten för klubbar och avdelningar.

Mötesordlista

Vissa möten, till exempel förbunds­möten och årsmöten, innehåller vissa formella delar. Här finns en ordlista som förklarar vanliga begrepp.

Mötesordlista

Årsmöte – stadgar och dagordning

Avdelningen eller klubben ska ha årsmöte varje år, senast den sista mars. I Visions stadgar kan du läsa mer om vad som ska gås igenom på ett årsmöte.

Visions stadgar

Här hittar du också förslag och mallar på hur en dagordning till årsmötet kan se ut. Lägg till och ta bort punkter beroende på om dagordningen gäller ett årsmöte, avdelnings­möte eller klubbmöte (ibland kallat höstmöte).

Klubbar utan egen ekonomi kan stryka de punkter som rör ekonomisk redovisning. Klubbar utan ekonomi kan ändå besluta om att börja ta ut medlemsavgift enligt 12 §.

Om kallelsen till årsmötet

  • Kallelsen måste skickas ut senast 7 dagar innan årsmötet ska hållas.
  • Kallelsen till årsmötet regleras i 2 § Avdelningsmöten i normalstadgan för avdelningar respektive klubbar.
  • I normalfallet bör handlingar som ska beslutas om på årsmötet skickas med kallelsen. Men de kan även presenteras på mötet om det är svårt att hinna klart något innan kallelsen måste ut. I så fall bör det framgå i kallelsen att handlingarna kommer att kompletteras. Stadgarna reglerar inte uttryckligen att handlingar ska skickas ut innan, men det är förenings­praxis.
  • Inled kallelsen med en trevlig text som välkomnar medlemmarna. Ta med information om programmet och ifall det ingår mat, underhållning, föreläsningar eller liknande.
  • Tänk på att nominerings­förfarandet till styrelse­uppdrag regleras av valordningen i stadgarna och har en egen tidsram.

Styrelsemöte – dagordning och protokoll

Här hittar du tips på hur en dagordning till ett vanligt styrelsemöte kan se ut. Protokollet skriver ni sedan efter samma dagordning, utifrån vad som sagts och beslutats på varje punkt.

Mall: Dagordning och protokoll till styrelsemöte (docx)

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss