Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Avdelning genomför ett årsmöte.

Formella möten och mötesordlista

Här hittar du tips och mallar för möten, både årsmöten och styrelsemöten för klubbar och avdelningar.

Mötesordlista 

Vissa möten, till exempel förbundsmöten och årsmöten, innehåller vissa formella delar. Här finns en ordlista som förklarar vanliga begrepp.

Årsmöte 

Avdelningen eller klubben ska ha årsmöte varje år, senast den sista mars. I visions stadgar kan du läsa mer om vad som ska gås igenom på ett årsmöte.

Här hittar du också förslag och mallar på hur en dagordning till årsmötet kan se ut. Lägg till och ta bort punkter beroende på om dagordningen gäller ett årsmöte, avdelningsmöte eller klubbmöte (ibland kallat höstmöte).

Klubbar utan egen ekonomi kan stryka de punkter som rör ekonomisk redovisning. Klubbar utan ekonomi kan ändå besluta om att börja ta ut medlemsavgift enligt 12 §.

Om kallelsen till årsmötet

  • Kallelsen måste skickas ut senast 7 dagar innan årsmötet ska hållas.
  • Regleras i 2 § Avdelningsmöten i normalstadgan för avdelningar respektive klubbar.
  • I normalfallet bör handlingar som ska beslutas om på årsmötet skickas med kallelsen. Men de kan även presenteras på mötet om det är svårt att hinna klart med något innan kallelsen måste ut. I så fall bör det framgå i kallelsen att handlingarna kommer att kompletteras. Stadgarna reglerar inte uttryckligen att handlingar ska skickas ut innan, men det är föreningskutym.
  • Inled kallelsen med en trevlig text som välkomnar medlemmarna. Ta med information om programmet och ifall det ingår mat, underhållning, föreläsningar eller liknande.
  • Tänk på att nomineringsförfarandet till styrelseuppdrag regleras av valordningen i stadgarna och har en egen tidsram.

Styrelsemöte 

Här hittar du tips på hur en dagordning till ett vanligt styrelsemöte kan se ut. Protokollet skriver ni sedan efter samma dagordning, utifrån vad som sagts och beslutats på varje punkt.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar