Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Hantera fakturor vid lokala samarbetsexplosioner

När du hanterar fakturering i samband med lokala samarbetsexplosioner finns det några saker som du bör tänka på som kassör.

Det finns regler och praxis för hantering av utlägg och vidare­fakturering. Du kan bland annat läsa om det på Skatteverkets hemsida.

Utlägg och vidarefakturering (skatteverket.se)

Separat fakturering

När du hanterar eventuell fakturering i samband med samarbets­explosioner är det viktigt att du kontrollerar om leverantören kan fakturera deltagande organisationer var för sig.

Om leverantören inte kan fakturera deltagarna separat måste en av de deltagande organisationerna dela kostnaden på flera parter.

Gemensam beställning och fakturering

Om flera lokala organisationer ska delta i aktiviteten och dela på kostnaden ska du alltid bifoga bilagan "Gemensam beställning" när du beställer tjänsten, till exempel föreläsningen eller lokalbokningen.

Gemensam beställning (pdf)

Organisationen som tar emot fakturan och fakturerar utlägget till de andra deltagande organisationerna ska göra följande:

  • Bokföra hela beloppet (inklusive moms) på ett tillgångs­konto.
  • Fakturera varje organisation sin del av kostnaden (inklusive moms) och bilägga kopia med den ursprungliga fakturan. Inget påslag eller avrundning av beloppen får göras.
  • Vid fakturering ska respektive organisations andel bokas bort från tillgångs­kontot. Tillgångs­kontot ska bli 0 när faktureringen är klar.
  • Spara bilagan "Gemensam beställning" tillsammans med fakturerings­underlagen i bokföringen.

Har du frågor om utlägg och vidarefakturering?

Kontakta ekonomi­enheten på Vision på ekonomi@vision.se om du har några frågor.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss