Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Nedläggning av avdelning eller klubb

Om det skulle uppstå en situation där er avdelning eller klubb beslutar om att lägga ner finns det några saker du som kassör behöver tänka på.

Så ska avslutet gå till

Kontakta ert Vision-center innan ni tar beslut om att lägga ner avdelningen eller klubben, så att de får kännedom och kan hjälpa er med hanteringen.

Visions center

På mötet där ni beslutar om nedläggning ska beslutet protokollföras. Det ska även framgå vem som ska sköta det ekonomiska avslutet, till exempel att avsluta bankkonto och göra ett slutligt bokslut. Personen måste vara firmatecknare för att få hantera dessa frågor.

Betala in kvarstående medel

Samtliga kvarstående medel som finns kvar på bankkonton, plusgiro och i handkassa ska betalas in till förbundet. Det ska göras så snart alla räkningar är betalda och kvarstående medel är avstämda mot det slutliga bokslutet.

Inbetalning av kvarstående medel ska göras till Visions Plusgiro 5 18 01-9. Ange referensen "Avslut avdelning/klubb XXX" på inbetalningen.

När du gör inbetalningen ska du mejla till ekonomi@vision.se och uppge vilken avdelning eller klubb det gäller, hur mycket som betalas in och när.

Att använda kvarstående medel för att "göra något roligt" är lämpligt med viss försiktighet. En facklig aktivitet för medlemmarna är i så fall att föredra.

Meddela Skatteverket om avslut

Om ni har ett organisationsnummer ska ni meddela Skatteverket att avslut skett. Ange att eventuell post framöver skickas till följande adress:

Vision
Box 7825
103 97 Stockholm

Lämna en sista inkomstdeklaration

Om ni har lämnat inkomstdeklaration tidigare bör ni göra en sista deklaration och lämna den till Skatteverket.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss