Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Nedläggning av avdelning eller klubb

Om det skulle uppstå en situation där er avdelning eller klubb beslutar om att lägga ner finns det några saker du som kassör behöver tänka på.

Så ska avslutet gå till

Kontakta ert Vision-center innan ni tar beslut om att lägga ner avdelningen eller klubben, så att de får kännedom och kan hjälpa er med hanteringen.

Visions center

På mötet där ni beslutar om nedläggning ska beslutet protokollföras. Det ska även framgå vem som ska sköta det ekonomiska avslutet, till exempel att avsluta bankkonto och göra ett slutligt bokslut. Personen måste vara firmatecknare för att få hantera dessa frågor.

Betala in kvarstående medel

Samtliga kvarstående medel som finns kvar på bankkonton, plusgiro och i handkassa ska betalas in till förbundet. Det ska göras så snart alla räkningar är betalda och kvarstående medel är avstämda mot det slutliga bokslutet.

Inbetalning av kvarstående medel ska göras till Visions Plusgiro 5 18 01-9. Ange referensen "Avslut avdelning/klubb XXX" på inbetalningen.

När du gör inbetalningen ska du mejla till ekonomi@vision.se och uppge vilken avdelning eller klubb det gäller, hur mycket som betalas in och när.

Att använda kvarstående medel för att "göra något roligt" är lämpligt med viss försiktighet. En facklig aktivitet för medlemmarna är i så fall att föredra.

Meddela Skatteverket om avslut

Om ni har ett organisationsnummer ska ni meddela Skatteverket att avslut skett. Ange att eventuell post framöver skickas till följande adress:

Vision
Box 7825
103 97 Stockholm

Lämna en sista inkomstdeklaration

Om ni har lämnat inkomstdeklaration tidigare bör ni göra en sista deklaration och lämna den till Skatteverket.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar