Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Lokal avgift

Om ni ska ha en lokal medlemsavgift och hur stor den lokala medlemsavgiften ska vara bestäms av medlemmarna i avdelningen eller klubben på höstmötet. Beslutet grundar sig oftast på förslag från styrelsen och det är bra om du som kassör tar fram alternativ till styrelsen.

I november varje år mejlar Vision till alla kassörer och frågar efter eventuell ändring av medlemsavgiften för nästkommande år. Avgiften kan inte ändras under året, så länge inte annat beslutats på kongress.

Anpassa medlemsavgiften efter ert kapital

Medlemsavgiften i er klubb eller avdelning ska anpassas efter hur mycket intäkter er verksamhet behöver. Vision har en rekommendation att en avdelnings eget kapital bör uppgå till mellan 3 och 6 månaders kostnader. Om ni har anställd personal bör det egna kapitalet täcka minst ett års lönekostnad.

Skälet till att avdelningen behöver kapital kan vara att verksamheten ligger ojämnt fördelad över året, till exempel att en aktivitet utförs i början av året medan kostnaderna uppstår jämnt över året.

Ramar för medlemsavgiften

Vision har som högsta avgiftsgrundande inkomst 25 000 per månad. På det möte där den lokala avgiften ska fastställas beslutar mötet vad den högsta lokala avgiften ska vara. Med andra ord hur många kronor per månad en medlem som har en inkomst över 25 000 kronor per månad ska betala i lokal avgift.  

De lokala avgifterna kommer sedan att beräknas enligt samma struktur som för förbundsavgiften så att den lokala avgiften reduceras enligt trappan med olika löneintervall. 

Det finns också speciella avgifter för vissa grupper och som exempel betalar nya medlemmar under 30 år 100 kronor i avgift för hela första året och de genererar därmed ingen lokal intäkt under den tiden.

Då ska ni se över er lokala medlemsavgift

Se över medlemsavgiften om

  • ni har ett eget kapital som överstiger förbundets rekommendation.
  • budgeten visar på återkommande överskott.
  • budgeten visar på återkommande underskott. I dessa fall kontrolleras först om ni har sparade pengar att använda innan en ökning av medlemsavgiften görs.
  • ni inte har några kostnader (gäller ibland mindre klubbar). I dessa fall ska ni fundera på om ni ska ta ut någon lokal medlemsavgift alls.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss