Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Hantering vid avslut av avdelningar och klubbar

Om det skulle uppstå en situation där er avdelning eller klubb beslutar om att lägga ner, finns det några saker du som kassör behöver tänka på.

 • Innan ni tar beslut om att lägga ner avdelningen eller klubben, kontakta ert Vision-center så att de får kännedom och kan hjälpa er med hanteringen.
 • På mötet där ni beslutar om nedläggning, ska beslutet protokollföras. Det ska även framgå vem som ska sköta det ekonomiska avslutet (avsluta bankkonto, göra ett slutligt bokslut med mera). Personen måste vara firmatecknare för att få hantera dessa frågor.

Visions center

Kvarstående medel

 • Samtliga kvarstående medel som finns kvar på bankkonton, Plusgiro samt handkassa ska betalas in till förbundet så snart alla räkningar är betalda och kvarstående medel är avstämda mot det slutliga bokslutet.
 • Inbetalning av kvarstående medel görs till Visions Plusgiro 5 18 01-9. På inbetalningen anges referens "Avslut avdelning/klubb XXX".
 • När inbetalningen görs, mejla ekonomi@vision.se och uppge vilken avdelning/klubb det gäller, hur mycket som betalas in och när.
 • Vad gäller att "göra något roligt" (någon aktivitet) för kvarstående medel är med viss försiktighet lämplig. En facklig aktivitet för medlemmarna är att föredra.

Organisationsnummer

 • Om ni har ett organisationsnummer ska Skatteverket meddelas att avslut skett. Ange att eventuell post framöver skickas till:
  Vision
  Box 7825
  103 97 Stockholm

Sista inkomstdeklaration

 • Om ni tidigare har lämnat inkomstdeklaration bör en sista deklaration göras och lämnas till Skatteverket.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar