Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Utbildningsmaterial

Här kan du som ska arrangera en utbildning i en avdelning eller klubb hämta det material som du behöver.

Material för Visions utbildningar

En styrelse som gör skillnad

Beställ material från Sensus

Till den här styrelseutbildningen behöver ni beställa studiematerial från Sensus studieförbund, tillsammans med utbildningsmaterialet från Vision. Materialet innehåller handledning som gör att ni i styrelsen själva kan genomföra utbildningen.

Grundkostnaden för studiematerialet är 250 kronor. Vision får 100 kronor i rabatt när verksamheten rapporteras till Sensus, vilket innebär att den slutliga kostnaden blir 150 kronor per beställt material.

Kontaktuppgifter för att beställa hittar du på Sensus webbplats.

Sensus samverkan med fackförbund (sensus.se)

Registrera utbildning och deltagare

Alla utbildningar ska registreras i Visions kursadministrativa system. Det gör du på Mina Sidor på vision.se. Kontakta Mina Sidor-supporten om du behöver stöd: minasidor@vision.se.

De utbildningar och de material som Sensus tar fram finansieras via statsbidrag. Som studieförbund har Sensus uppdraget att främja demokrati och öka människors engagemang i samhället. Därför behöver Vision rapportera den verksamhet som vi genomför tillsammans med Sensus. Sensus lämnar uppgifterna vidare till Folkbildningsrådet.

Stöd och kontakt

Behöver ni stöd för att komma igång, planera eller genomföra utbildningen på egen hand? Kontakta utbildningsansvarig ombudsman eller din kontaktperson på Sensus.

Har du frågor om utbildningen kan du också mejla till utbildning@vision.se.

Behöver ni beställa kursledare gör ni det på sidan Arrangera utbildning. Där hittar ni information om vad som gäller vid kursledarbeställning och också mer information om vad ni bör tänka på när ni anordnar en utbildning.

Arrangera utbildning

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar