×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

Arbetsgivardeklaration

Arbetsgivardeklarationen och betalning av skatten och arbetsgivaravgiften ska vara inne hos Skatteverket månaden efter utbetalningen, på skatteverket.se kan du se exakt datum.

För alla utbetalningar av skattepliktig ersättning ska arbetsgivardeklaration på individnivå fyllas i, antingen som inloggad på skatteverket eller på blankett. Inga arbetsgivardeklarationer skickas ut, utan du behöver vara inloggad eller hämta blanketter på skatteverket.se

När skattepliktig ersättning betalas ut som överstiger 1 000 kr per person och år ska skatteavdrag göras och arbetsgivaravgift betalas.

Redovisning av utbetalningar och skatteavdrag ska ske per betalningsmottagare. Det innebär att du inte ska lämna dessa uppgifter i den årliga kontrolluppgiften från och med inkomstår 2019.

Även kostnadsersättning för bilersättning redovisas på arbetsgivardeklaration på individnivå.

Du ska informera betalningsmottagaren om vad du har redovisat om hen till Skatteverket. Detta ska ske senast den dagen som arbetsgivardeklarationen ska lämnas till Skatteverket.

Om utbetalning under 1 000 kr görs (då skatteavdrag ej behöver göras och ersättningen är undantagen från arbetsgivaravgift) kan man välja att redovisa i arbetsgivardeklaration eller skicka kontrolluppgift när året är slut. Observera att så fort ersättningen totalt under året överstiger 1 000 kr för en person måste hela beloppet redovisas i arbetsgivardeklaration.

Här kan du läsa mer hos Skatteverket

Om du har frågor om detta, kontakta i första hand Skatteverket.

 

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb